Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Skador och underlaget problematiserar MFF:s CL-kvalmatch: ”Se vilka som är redo i morgon”

Champions League-kval

Först i morgon kommer Malmö FF ta beslut om tre troliga startspelare kan vara med eller inte i den avgörande CL-kvalmatchen mot Vidi, eller om de måste stå över efter skadebekymmer.
- Jag hoppas på alla tre, men jag kan inte garantera det, sa Uwe Rösler på en presskonferens som sändes via Kvällsposten. 

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses höjdpunkterna från Malmös seger mot Dalkurd.

I morgon har Malmö FF sin avgörande Champions League-kvalmatch mot ungerska Vidi. Efter 1-1 hemma landade de i dag i Ungern, men frågan är vilka som startar i morgon. Precis som mot Vardar förra året så dras MFF med flera stora frågor kring spelare på väg tillbaka från skador. 

Uwe Rösler har i stora drag använt samma startelva, med undantag för vilande spelare, i Champions League-kvalet fram tills den här matchen. En av de startspelarna kan inte spela i morgon, Arnor Traustason, och tre andra startspelare är tveksamma.

- Alla är här förutom Arnor, som har en hjärnskakning. Det är problem man inte kan gå runt. Vi har ansvar för spelarens hälsa, sa Uwe Rösler på presskonferensen som sändes via Kvällsposten. 

Annons

- Det tre andra är här. De tränar med olika program, alla tre, och i morgon ser vi vilka som är redo. Jag hoppas på alla tre, men jag kan inte garantera det. 

De tre andra spelarna är Carlos Strandberg, Rasmus Bengtsson, och Behrang Safari. De två förstnämnda var inte med mot Dalkurd i fredags, även om Strandberg var med i bruttotruppen, och den sistnämnda blev utbytt i första halvlek. 

- Carlos gör hela träning med oss (i dag). Rasmus gör delar av passet. Behrang har ett individuellt program.

Trolig ersättare för Traustason är Oscar Lewicki, och om Strandberg inte startar så lär Marcus Antonsson göra det. Om en av mittbackarna är borta lär Franz Brorsson gå in, men det blir fler frågor om bägge mittbackarna missar matchen. Ett alternativ är fyrbackslinje, en annan att flytta ner Lewicki eller att starta med unge Hugo Andersson. 

Annons

Inte heller nyförvärven Walter Viitala, som inte kan registreras till matchen, och Guillermo Molins är med. Molins har fortfarande inte gått in i lagträning. Enligt Sydsvenskan ska målvakten Fredrik Andersson vara på plats, trots uppgifter om en operation. 

Underlaget på Pancho Aréna var också ett av diskussionsämnena på presskonferensen, där Rösler hintade om missnöje, men inte ville gå in för mycket på kvaliteten på gräsmattan. 

- Vidi gör vad som än krävs för att gå vidare. Hur mycket det än kostar. 

- Jag är inte förvånad. 

Både Sören Rieks och Rösler bedömde annars MFF:s chanser för avancemang till ungefär 50-50. 

- Det är ganska jämt. Efter matchen sa jag att de är lite före, men jag tror inte det är nu. Det är 50-50. Det är ett farligt resultat för dem (Vidi).

Publicerad 2018-08-13 kl 18:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto