TV: Liverpool mästare - drömstart och klassmål gav finalseger mot Tottenham

Liverpool är Champions League-mästare 2019.
Detta efter en drömstart - och ett klassmål av inbytte Divock Origi.
- Alla är glada nu, säger Mohamed Salah till BT Sport.

Se målen från finalen i spelaren.

Under lördagen spelades årets Champions League-final mellan Tottenham och Liverpool. Spurs var i final i turneringen för första gången, medan Liverpool jagade revansch för förra årets finalförlust mot Real Madrid.

Och de rödklädda fick en drömstart på matchen.

Inte ens en minut hade gått när Moussa Sissoko fick bollen på armen i straffområdet. Domaren Damir Skomina valde då att peka på straffpunkten och från elva meter var Mohamed Salah säkerheten själv.

Liverpool-stjärnan satte dit bollen mitt i nät bakom Hugo Lloris i Tottenham-målet, som chansade med att gå till vänster.

Trots mardrömsstarten för Tottenham ryckte laget upp sig och spelet var i första halvlek var jämnt. Däremot hade båda lagen svårt att skapa de riktigt heta chanserna och när skottlägena dök upp gick avsluten allt som oftast utanför.

I halvtid var ställningen således 1-0 till Liverpool.

I den andra öppnade spelet upp sig en aning och båda lagen skapade en del farligheter. I början av halvleken kom Salah loss i en omställning, men anfallarens avslut blockerades av Tottenham-försvarare, och dessutom hade Fabinho ett distansavslut som var nära att ställa Lloris.

Men i stället för 2-0 till Liverpool kunde Tottenham trycka på för en kvittering och under matchens sista 15 minuter skapade laget tryck mot Alisson i Liverpool-målet. Bland annat hade Heung-min Son ett hårt distansskott, men Alisson hade inga problem att freda sitt mål då.

Med fem minuter kvar av matchen fick Alisson återigen vara på tårna när Christian Eriksen testade avslut på en frispark strax utanför straffområdet. Dansken fick fin träff med högerfoten, men Alisson hade inga problem att tippa bollen till hörna.

Och bara minuter senare kunde Liverpool utöka till 2-0.

Divock Origi fick bollen efter en hörna och från vänster i straffområdet kunde belgaren skicka in bollen i nät. Ett klassmål av den inbytte anfallaren.

Några fler mål bjöd inte matchen på och Liverpool kan därmed titulera sig Champions League-mästare 2019.

- Alla är glada nu. Jag är glad över att ha spelat en andra final i följd och slutligen i 90 minuter. Alla gjorde sitt bästa i kväll, ingen jättebra individuell insats i dag, men hela laget var otroligt, säger Mohamed Salah till BT Sport enligt BBC.

- Jag har offrat mycket i min karriär. Jag kom från en liten by till Kairo och att sedan vara en egyptier på den här nivån är otroligt för mig, fortsätter han.

Årets titel är Liverpools sjätte i Uefas mästarturnering. Laget har två titlar i Champions League och fyra i Europacupen.

- Det är svårt att sätta ord på det här. Vi förtjänade det här mer än något annat lag den här säsongen. Vi har gjort något speciellt och vi dominerade i matchen. Vi kommer inte att se tillbaka på en trög match, vi kommer att se oss som europeiska mästare. Jag är bara en vanlig kille från Liverpool som just fått en dröm besannad, säger Liverpool-backen Trent Alexander-Arnold enligt Uefas hemsida.

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Sissoko - Eriksen - Alli - Kane, Son.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson - Fabinho, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané.