TV: Liverpools fiasko - överkört av Napoli: "Skamligt"

- Det är en häpnadsväckande överkörning, säger C Mores Gusten Dahlin i sändningen.

Se höjdpunkterna från Napoli-Liverpool i spelaren ovan.

LÄS ÄVEN: Robert Lewandowski historisk i Barcelonas premiärkross.

På onsdagskvällen inlededde Napoli årets Champions League-gruppspel då man tog emot Liverpool på Stadio Diego Armando Maradona.

När startelvorna släpptes inför match stod det klart att Jürgen Klopp bänkade Liverpools miljardförvärv, Darwin Núñez och istället blev Roberto Firmino valet längst fram i anfallet för Liverpool. Men det var inte vad Liverpool gjorde i en offensiv väg som skulle bli snackisen efter matchen.

I Napoli var det värt att notera att Victor Osimhen kom till start, trots rapporterade skadebekymmer inför matchen.

Inför matchen var Jürgen Klopp beredd på att det skulle smälla: "Det kan bli ganska hektiskt, känslosamt, aggressivt. Du måste ta det, men å andra sidan måste du svara med att spela fotboll. Det är den enda chansen att lugna ner atmosfären något", sa Liverpool-tränaren till BT Sport inför avspark.

Napoli rivstartade matchen och efter det att Osimhen bränt ett jätteläge att göra 1-0 efter att Alisson hamnat snett i en utrusning dömdes det straff till Napoli efter att Zielinskis skott blockades av en James Milners arm.

Straffen tog Zielinski själv hand om och polacken placerade in bollen säkert bakom Alisson som gick åt fel håll.

Kort därefter skulle Napoli få chansen att utöka sin ledning från straffpunkten - efter att Van Dijk stämplat Victor Osimhen. En situation som först friades av domaren men efter en VAR-granskning kunde det konstateras att Napoli skulle ha straff. Något som C Mores expertkommentator Olof Mellberg inte höll med om.

- Det tycker jag är fel, det är ingen tackling. Det är i steget han trampar på honom, då tycker jag det är mer en 50/50-duell, säger han i sändningen.

Osimhen tog hand om straffen själv men den duellen vann Alisson Becker men på returen fick Di Lorenzo ett gyllene läge att sätta dit 2-0 men missade högt över.

- På returen är det en boll som är långt ifrån att gå in. Det är ett väldigt svagt avslut och likaså en svag straff, säger C Mores kommentator Adam Pinthorp i sändningen.¨

Men Napoli fortsatte att rada upp chanser. Victor Osimhen snodde bollen från Joe Gomez efter knappa halvtimmen spelade och fri med Alisson serverade Kvaratskhelia men en hemåtrusande Virgil Van Dijk räddade bollen på mållinjen.

Men 2-0 skulle komma och det var efter en upprullning då Joe Gomez återigen slarvade i Liverpool-försvaret. Kvicha Kvaratskehlia snodde bollen och i samarbete med Frank Zambo Anguissa kunde den sistnämnda rulla in 2-0-målet.

- Oj vilken upprullning av hemmalaget. Napoli ökar på till 2-0, sa Telia och C Mores kommentator Adam Phintorp i sändningen.

- Återigen långsamt av (Joe) Gomez). Effektiv väggpassning mot ett stillastående försvarsspel. Inte orättvist så här långt, fyllde Olof Mellberg i.

Innan den första halvleken var över skulle Napoli också göra 3-0 och efter att Victor Osimhen hade tvingats kliva av på grund av skada byttes Giovanni Simeone in och han behövde inte lång tid på sig för att göra avtryck i matchen. Kvaratskehlia serverade argentinaren som i öppet mål kunde lägga in 3-0-målet.

Liverpool-skribenten på The Athletic, James Pearce var allt annat än nöjd med Liverpools första halvlek. "Skamlig första halvlek från Liverpool. Det skulle kunna vara fem eller sex efter första halvleken. Zielinski, Anguissa och Simeone med målen. Alisson räddar Osimhens straff. Liverpool förlorade kamper över hela planen. Oroväckande", skriver han på Twitter.

Gusten Dahlin i C Mores Champions League-studio håller med James Pearce om att 3-0 hade kunnat vara ännu mer.

- 3-0 är siffror i underkant, det är en häpnadsväckande överkörning, säger C Mores programledare efter 45 minuter.

Liverpools marddröm fortsatte direkt efter paus då Piotr Zielinski satte dit sitt andra för kvällen då han efter en retur lättade bollen över en sittande Alisson Becker i Liverpools mål.

Liverpool öppnade sitt målskytte kort därefter och det var Luis Diaz som vek in från sin vänsterkant och placerade in bollen i bortre burgaveln.

Ett mål som också blev matchens sista och Napoli besegrade Liverpool med klara 4-1.

Jurgen Klopp var efter matchen allt annat än nöjd, av förklarliga skäl:

- Det är ett riktigt svårt resultat att ta. Det är inte så svårt att förklara om man såg matchen, säger tränaren till BT Sport.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Kim, Rrahmani, Olivera - Lobotka, Anguissa - Politano, Zielinski, Kvaratskehlia - Osimhen.

Liverpool: Becker - Alexander Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Milner, Fabinho, Elliott - Salah, Firmino, Diaz

Champions League streamas på Telia och C More.