TV: MFF:s bragd: Vidare i CL-kvalet efter vändning - Colak stor hjälte med två mål

Champions League-kval

Malmö FF åkte på en utvisning och baklängesmål i Glasgow.
Men efter två mål av Antonio Colak i andra halvlek vann MFF även den andra matchen mot Rangers i Champions League-kvalet.
- Jag tror inte att denna känsla går att beskriva i ord, säger Colak.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren. Bilder från Sportbladet Play.

Malmö FF hade en 2-1-ledning att gå på från den första matchen i Champions League-kvalets tredje omgång. På Ibrox inledde Rangers starkast i ett högt tempo, och tog ledningen när Alfredo Morelos nickade in Ryan Kents inlägg i den 18:e minuten.

MFF tog sig in i matchen efter den inledande anstormningen och skapade ett par halvchanser genon Antonio Colak och Veljko Birmancevic i mitten av halvleken. Men de drabbades av ett bakslag när Bonke Innocent åkte på två varningar under halvlekens fem sista minuter och visades ut.

Bortalaget gick inte ner sig för det. I den 53:e minuten frispelade Birmancevic Colak och anfallaren sköt distinkt in kvitteringen intill den bortre stolpen. Fyra minuter senare höll Colak undan två försvarare, och avslutade kliniskt i mål igen.

Målen tog luften ur Rangers. Hemmalaget försökte med en mängd inlägg mot ett samlat MFF-försvar, men kom inte till så många chanser. MFF segrade och är vidare med 4-2 sammanlagt. Nu är de ett steg ifrån Champions Leagues huvudturnering.

- Jag tror inte att denna känsla går att beskriva i ord. Vad kan jag säga - jag älskar detta lag, jag älskar dessa stunder, säger Antonio Colak efter matchen.

Han fortsätter:

- Det var en otrolig laginsats vi gjorde. Jag vet inte om så många trodde på oss så som vi på planen gjorde. Det var en otrolig match även med en man kort, det syntes inte ens på planen tycker jag. I slutändan tycker jag vi förtjänade att gå till playoff, säger Antonio Colak.

Vad säger du om målen?
- Det var två otroliga situationer. Veljko (Birmancevic) såg ytan och jag tänkte inte så mycket vid det första målet. Läget att skjuta dök upp och det var ett bra avslut som letade sig i nät. Jag tror att det lättade lite av pressen de satte på oss. På det andra målet försökte jag hålla undan och Niklas (Moisander) såg mig med inkastet och gjorde det andra målet.

Skadade MFF-stjärnan Ola Toivonen twittrar känslosamt efter matchen:

"Tårögd! Vilket lag!"

I nästa kvalrunda ställs Malmö mot bulgariska Ludogorets, som slog ut grekiska Olympiakos efter straffar.

I och med avancemanget har MFF säkrat åtminstone omkring 100 miljoner kronor i intäkter från Uefa. Det är vad man får om man åker ut i play off och får spela Europa League-gruppspel, vilket är det sämsta utfallet i nuläget. Skulle Malmö lyckas ta sig till Champions Leagues gruppspel kan man räkna in minst 160 miljoner i intäkter från Uefa.

Startelvor

Rangers: McGregor- Tavernier (K), Goldson, Balogun, Barisic- Arfield, Davis,Aribo- Kent, Morelos, Wright

Malmö FF: Dahlin- Moisander, Nielsen, Ahmedhodzic- Rieks, Christiansen (K), Innocent, Lewicki, Berget- Birmancevic- Colak

Gula kort: McGregor (34'), Innocent (41'), Morelos (51')

Utvisning: Innocent (45')

Kommande säsong streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.

Dessutom går att streama Malmö FF:s sista kvalmatcher mot Ludogorets.