TV: Se Messimålen som släcker Zlatans dröm - Barca till semi

Här krossas Zlatans gulddröm igen. Med två straffar tog Lionel Messi täten och Barcelona slog ut Milan ur Champions League.

Milan var i semifinal i nio minuter. Barcelona ledde med 1—0 och hade rullat upp sin sedvanliga dominans då gästernas kvittering kom likt en blixtsnabb vänsterkrok levererad från en punkt strax utanför synfältet: Zlatan Ibrahimovic hittade Antonio Nocerino med en precis passning rakt genom Barcelonas backlinje och Milanmittfältaren avslutade kyligt förbi Victor Valdés till 1—1 i den 32:a minuten. Efter 0—0-resultatet i den första matchen betydde bortamålet avancemang för italienarna.

Milans dröm fick leva till den 41:a minuten. Då tog Alessandro Nesta ett stadigt grepp om Sergio Busquets tröja vid en hörna — och domare Björn Kuipers från Nederländerna dömde straff.

Messi bytte hörn

Fram stegade naturligtvis Leo Messi. Han hade redan gjort 1—0 på straff i den 11:e minuten sedan Luca Antonini rivit ner honom. Då satte argentinaren den hur säkert som helst intill Christian Abbiatis högra stolpe.

Nu dök Milanmålvakten långt ner mot samma stolpe. Men den här gången slog Messi straffen intill den andra.

Leo Messi har nu gjort 14 mål i årets Champions league och därmed slagit turneringsrekordet på tolv som han tidigare delade med Ruud van Nistelrooy.

Ibrahimovic var efteråt upprörd över att Barcelona fick två straffar och drog sig inte för att hävda att klubben får fördelar av domarna hemma på Camp Nou.

Något som José Mourinho, Real Madrids tränare, hävdat.

- Jag förstår Mourinho mer och mer, att han får "spel" här. Nu har man varit med om det själv, sade han till Viasat.

Ibrahimovic var mest upprörd över den andra straffen.

- Bollen är inte i spel och han dömer straff, det tycker jag är konstigt. Det förstör matchen. I andra skulle jag haft straff. Dömer du en straff till dem där, kan du döma en till mig.

- Då hade vi varit med i spelet igen.

Barcelona tryckte på även inledningsvis i andra halvlek, men hemmatränaren Josep Guardiolas val att spela med en trebackslinje gav gästerna fina ytor att skapa farligheter i vid sina snabba omställningar.

Då svarade Barcelona med just en kontring — och lite tur. Ett skott från Messi studsade på en Milanförsvarare fram till Andrés Iniesta, som säkert rullade bollen förbi Abbiati till 3—1.

Saknade spets

Milan försökte komma igen ännu en gång, men den riktiga spetsen saknades och mot slutet hade hemmalaget flera chanser att utöka ledningen.

- Vi försökte, men det är inte lätt. Vi gjorde vad vi kunde. Barcelona är världens bästa lag, men de ska inte ha den fördelen av domarna, sade Ibrahimovic.

Hans återkomst till Camp Nou blev bortsett från resultatet inte så dramatisk som många hade trott. Kanske visslade publiken lite extra högt när hans namn lästes upp före matchen — men mycket hätskare än så blev inte välkomnandet från svenskens tidigare hemmapublik. Kanske för att den hade ett avancemang att fira.

Publicerad 2012-04-03 kl 23:47