TV: Utvisningen knäckte MFF - Zenit vann klart med 4-0

S:T PETERSBURG. En dålig start och en utvisning fällde Malmö FF borta mot FC Zenit.
Det ryska mästarlaget vann med 4-0 efter att MFF inte kunnat förvalta målchanserna innan pausen.
- Vi är inte på den här nivån, säger Jo Inge Berget till C More.

5:29
Höjdpunkter: Zenit körde över Malmö FF
5:48
Tomasson: "Jag tyckte vi var det bättre laget i första"
0:59
Zenit-stjärna hånade Ahmedhodzic med gest
4:18
Colak: "Röda kortet skadade vår match"
3:07
Christiansen: "Två chanser är acceptabelt"
1:55
Berget: "Man blir straffad hela tiden om man gör misstag"
Claudinho sätter ledningsmålet mot MFF

Kvällens möte var lagens andra match i Champions Leagues grupp H. Malmö FF valde att ersätta den skadade yttern Sören Rieks med Eric Larsson, medan Zenit fick börja med fixstjärnan Sardar Azmoun och lagkaptenen Dejan Lovren på bänken. Det var bara hemmalaget som hade bollen under de första minuterna, utan att få bollen förbi en virrig MFF-backlinje. I den sjunde minuten kom MFF:s första anfall när ett inlägg hittade Anders Christiansen framför mål, vars nick blev för lös för att störa Stanislav Kritsjuk.

Två minuter senare fick MFF inte undan bollen i ett längre Zenitanfall där Douglas Santos inspel hittade Claudinho framför mål, som styrde in ledningsmålet. Gästerna svarade med ett hyfsat anfall i den 13:e minuten, där Antonio Colak sköt ett skott tätt utanför stolpen. I minut 19 nickade Jo Inge Berget fram till Christiansen som fick ett kanonläge på halvvolley, men kunde inte hålla bollen innanför skottramen.

Malmö FF hämtade sig ganska bra från den inledande chocken och fick till slut igång ett passningsspel som ledde till målchanser. Nästa fick Erdal Rakip i den 32:a minuten, men hans skott utifrån räddades av Kritsjuk. Zenit spelade med mindre risk då, men minuten innan halvtid kontrade hemmalaget genom Malcom som bara fick på en halvträff från ett bra läge.

Malmö FF skulle dock få en mardrömsstart även på andra halvlek. Dimitrij Tjistjakovs inlägg hittade Daler Kuzjaev mitt i straffområdet, och mittfältaren nickade in 2-0 i den 49:e minuten. Den fortsatte när Anel Ahmedhodzic stoppade bollen med armen i en duell som sista försvarare. Domaren Tasos Sidiropoulos blåste frispark till Zenit, men efter en VAR-koll bedömde domaren situationen som en frilägesutvisning mot Ahmedhodzic.

Hemmalaget kunde behålla kontrollen resten av matchen och Wendel testade Johan Dahlin med ett skott tio minuter efter det röda kortet. Nästa chans fick Aleksej Sutormin i den 72:a minuten till höger i straffområdet, vars skott räddades av Dahlin. Fem minuter senare sköt MFF-inhopparen Sergio Peña ett distansskott rakt på Kritsjuk.

Men Sutormin skulle göra matchens snyggaste mål i minut 80, när hans vänsterskott från 25-30 meter letade sig in intill Dahlins högra stolpe. Matchen slutade också 4-0 till Zenit efter ett sent mål av Wendel och det innebär att Malmö FF nu har två raka förluster i turneringen. Zenit är uppe på samma poäng som Chelsea och Juventus, som möts senare i kväll.

- Vi startade dåligt. Första tio i första halvlek var inte bra. Då fick vi en emot oss. Sedan var sista 35 i första bra. Då spelade vi bra, men sedan startade vi på samma sätt och fick ett mål emot oss och ett rött kort. Sedan hade vi egentligen ingen chans. Domaren gjorde därefter ett misstag och vi fick ett mål emot oss, säger Jo Inge Berget till C More.

Han fortsätter:

- Man blir straffad hela tiden om man gör misstag. Vi låg under med 3-0 med tio man och gav dem ett mål till. Då blev det fyra och det vill man inte ha. Vi är inte på den här nivån. Vi är inte där. Det är dit vi vill och då måste vi jobba.

Berget om Ahmedhodzics utvisning:

- Den träffade väl honom. Det är otur, han menade inget med det, men han var sista man och när han fick bollen på handen var det kanske rött. Det blev svårt med tio man mot ett bra lag. 4-0, det var inte så vi ville ha det.

MFF-kaptenen Anders Christiansen är också besviken efteråt.

- Jag tycker att vi spelade en stabil första halvlek. Vi pratade om att vara med i matchen så länge som möjligt, men sedan fick de ett snabbt 2-0-mål och vi fick ett rött kort. Det ändrade fokus totalt. Jag tycker att vi hade lika många chanser som dem, men man blir straffad vid minsta fel på den här nivån. Det var också jobbigt att spela tio mot elva i 35-40 minuter. Vi försökte bara att stänga sen, säger dansken.

Startelvor

Zenit S:t Petersburg: Kritsjuk - Barrios, Tjistjakov, Rakytskyj - Sutormin (utbytt 84'), Kuzjaev (75'), Wendel, Santos - Malcom, Dziuba (K) (84'), Claudinho (75').

Byten: Azmoun, Erokhin (75'), Mostovoi, Kravtsov (84'), Krugovoi (88').

Malmö FF: Dahlin - Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson (utbytt 88') - Larsson, Innocent (63'), Christiansen (K), Rakip (55'), Berget - Birmancevic (88'), Colak (63')

Byten: Olsson (55'),  Abubakari, Peña (63'), Eile, Nalic (88')

Gula kort: Rakip (30'), Brorsson (86')

Utvisning: Ahmedhodzic (53')

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.