Brasilien med kontroversiell seger - avgjorde i 100:e minuten: "Orättvist"

Copa America

Colombia med cykelspark till 1-0.
Brasilien med kontroversiell kvittering, och avgörande i 90'+10'.
"Wow... så vad är poängen med VAR nu igen?", skriver den tidigare fotbollsspelaren Melissa Ortiz.

För första gången på åtta matcher släppte Brasilien in ett mål som innebar underläge, och det var inte vilket mål som helst Colombia gjorde. Luis Díaz tajmade ett inlägg perfekt och cyklade in bollen i mål.

Sedan fick Brasilien jaga. I den 78:e minuten spelade brassarna bollen på domaren, som lät spelet gå vidare, trots att han enligt reglerna ska blåsa. Brassen Renan Lodi kunde bara sekunder senare pricka Roberto Firmino med ett inlägg och 1-1 var ett faktum. Colombia-spelarna rasade, men målet stod sig - trots en VAR-koll.

"Wow... så vad är poängen med VAR nu igen? HUR ÄR DET DÄR MÅL?!? Totalt orättvist, Colombia har alla skäl att vara förbannade på domaren för det där misstaget", skriver den tidigare Colombianska spelaren Melissa Ortiz på Twitter.

Det skulle bli värre för Colombia. I minut 100 (90'+10') fick Brasilien en hörna som Real Madrid-spelaren Casemiro nickade in efter att ha kommit helt fri på första stolpen. Matchen slutade således 2-1 till Brasilien, och efter matchen var hjälten tydlig.

- Brasilien förtjänar beröm för sin mentala styrka, för att dominera, och få vår belöning i slutändan eftersom vi hade kylan att fortsätta att jobba för målen. Colombia kom fram en gång, gjorde mål, ställde bussen - och det blev en match med anfall mot försvar.

Brasilien har efter segern full pott. Nio poäng efter tre matcher.

Publicerad 2021-06-24 kl 10:26