3-3 i Söderettans Värmlands-derby

Dam

Solen sken över Strandvallen i Mallbacken när årets första derby mellan Mallbackens IF och QBIK gick av stapeln.

De 498 personerna på plats fick se hemmalaget kämpa sig till ett poäng i en match som slutade 3 – 3.

Det var Mallbacken som började starkast. Och redan i den andra minuten fick man sin första chans, bollen nickades förargligt över ribban. I stället var det QBIK som tog över och ledningen och i den 12:e minuten med 0 – 1 efter att Stina Björkström hade fått till ett perfekt långskott som var otagbar för Jessica Hessey i Mallbacken-målet. Och redan tre minuter senare ökade Hasna Mohamed ut QBIKs ledning till 0 – 2. Nu var det bortalagets match helt och hållet.

Mallbacken kunde visserligen ha reducerat i den 16:e minuten, men Laura Boyer i QBIK-målet räddade efter lite kalabalik framför målet.

Mallbacken startade andra halvlek som ett helt annat lag, och i den 54:e minuten och reducerade till 1 – 2 genom Linda Wallin. Nu var det Mallbacken som tog över matchen mer och mer. Men det var QBIK som kunde öka ut sin ledning till 1 – 3 i den 71:a minuten genom Shana Chibidakis. Mallbacken försökte gång på gång komma i kapp, men Laura Boyer gjorde ett jättejobb i sitt mål. 2 – 3 till Mallbacken kom i den 79:e minuten, ett mål som Linda Wallin trixade in i mål. Några minuter senare fick Mallbacken en straff, som Linda Nöjd säkert sköt i mål. Och matchresultatet sattes till 3 – 3.

– Det är klart jag är besviken, säger Jan ”Adias” Svensson i QBIK. Vi spelar bra i första halvleken och dåligt i andra. Vi var inte så aggresiva på mittfältet idag.

– Vi får vara nöjda med resultatet, säger tränarkollegan i Mallbacken Mikael Holgersson.
- När vi släpper fram ”Vinthundarna” (Lindorna Nöjd och Wallin, reds anm), då lossnar det. Jag är grymt stolt över tjejerna, eftersom vi har sex ordinarie borta just nu.

Text: AnnaKarin Johansson
Publicerad 2008-06-18 kl 11:50