Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

37 raka matcher utan förlust - nu vill Sverige bryta USA:s supersvit

Sverige (dam)

SOLNA. USA har 37 raka matcher utan förlust.
En svit som Sverige vill bryta.
- Vi måste hitta noggrannhet i vårt passningsspel som gör att USA inte kan straffa oss, säger Peter Gerhardsson.

4:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med förbundskapten Peter Gerhardsson här ovan.

USA är världsetta och deras svit är imponerande: 37 matcher i rad utan förlust (34 segrar och tre oavgjorda) med målskillnad 128-14, och senaste förlusten kom mot Frankrike i januari 2019.

Extra imponerande är att det under den perioden har varit ett VM.

Men sviter är väl till för att brytas, och det är precis vad Sverige vill göra. Men då krävs det att laget klarar av att inte slarva i passningsspelet och på så sätt åka på kontringar. För det är en sak som Peter Gerhardssons tycker sticker ut hos motståndaren.

- Vi vill också vara världens bästa kontringslag, men i den delen straffade USA oss oerhört mycket senast. Matchen i sig var okej men vi blev väldigt straffade där. Vi måste hitta noggrannhet i vårt passningsspel som gör att USA inte kan straffa oss på det sättet, säger Gerhardsson och syftar på mötet i november 2019 när det blev 3-2 efter att USA gjort sina tre mål under den första halvtimman.

ANNONS

- USA har utvecklat den delen och är ännu mer framåtlutade och framför allt i kontringsspelet. Det är viktigt att vi är med på det och inte tillåter kontringar mot oss. Vi har pratat om det. Vi har förberett oss. Men där måste vi bli ännu bättre mot den här typen av motstånd, säger Gerhardsson.

Om du ska peka på någon sak som är deras absolut största styrka är det just kontringsspelet då?
- Ja, deras kontringsspel. Det såg man också under SheBelives Cup. I varje läge som USA får så vill man spela framåt. Det handlar för oss om att ha en bra balans. Vi har ett mod att spela oss ur situationer, men det är klart att mot ett sånt här motstånd måste man vara extra noggrann. För det är svårt att vinna tillbaka bollen direkt.

Publicerad 2021-04-10 kl 14:30

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto