Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

4-0 i Sara Thunebros Bundesliga-debut

Landslagsbacken och förra djurgårdaren Sara Thunebro kan se tillbaka på en 4-0-seger för hennes FFC Frankfurt mot Saarbrücken i den första Bundesliga-match en svenska spelat.


- Jag tror att jag presterade bra i försvaret, men måste erkänna att jag måste bli bättre på att läsa mina lagkamraters spel- och löpvägar för jag gjorde ändå för många fel för att vara helt nöjd, sade Sara till damfotboll.com efter matchen.
- Första halvlek spelade vi för långsamt och vi jobbade inte som lag. Andra halvlek gick det bättre men det berodde också på att motståndarna blev trötta.

Sara hade en exallsvensk spelare emot sig, Cynthia Uwak som spelade för Falköpings KIK 2007.
FFC Frankfurt spelade något krampaktigt i början mot nykomlingen Saarbrücken.
- Vi var litet osäkra på hur bra de var. Vi är glada för de tre poängen,förklarade Kerstin Garefrekes som gjorde första halvleks enda mål.
Dzsenifer Marozsán, nyförvärv från just FC Saarbrücken, gjorde 2-0. Hon ingick för övrigt i Tysklands F17-landslag som blev Europa-mästare. Sandra Smisek ökade till 3-0. Slutresultatet fastställde FFC Frankfurts spanska nyförvärv Laura Del Rio Garcia som närmast kommer från spel med FC Indiana i USA.
1.640 såg matchen i Frankfurt.

Text: Volker Lieberum

Publicerad 2009-09-28 kl 15:00
Annons
Annons
Annons