AIK derbyslog Djurgården

Dam

Efter en mållös första halvlek tog derbyt mellan Djurgården och AIK i damallsvenskan ordentlig fart på Kristinebergs IP. Efter fem mål på drygt en halvtimma vann AIK till slut med 3-2.

Djurgården var det bättre laget i första halvlek, men Victoria Svensson kom inte upp i normal standard och hennes lagkamrater lyckades heller inte producera några mål.
I stället ordnade AIK:s Anne Mäkinen, som för övrigt var matchens bästa spelare, ledningen i början av andra halvlek. Mäkinen petade in bollen på returen efter en hörna, samma sätt som ytterligare tre av matchens mål kom till på.
Djurgården kvitterade genom Ann-Marie Norlin sju minuter senare och gjorde också 2-2 när drygt tio minuter återstod. Men AIK:s Annica Sjölund kunde inte hemmalaget rå på - anfallaren blev tvåmålsskytt när hon avgjorde matchen i den 82:a minuten.