Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ännu en landslagsstjärna till Tyresö

Tyresö FF har värvat 21-åriga Line Röddik Hansen från Bröndby som trots sina 21 år en mycket rutinerad spelare med 30 damlandskamper.

Line var i år nominerad till titeln årets spelare i Danmark i samband med Dansk Fodbold Awards.

Line har varit hårt uppvaktad från både den amerikanska proffsligan WPS och topplag från Sverige. - Det känns så klart väldigt positivt att Line i en sådan konkurrens väljer Tyresö FF och är ytterligare ett bevis för att spelare uppskattar vad Tyresö FF kan erbjuda i form av en utvecklingsbar miljö och en spännande resa de närmaste åren. I och med Lines påskrift är vi nu klara med truppen så när som ytterligare en målvakt, säger Tyresö FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.
- Det känns riktigt bra att så tidigt i december vara klar med både spelartrupp likväl som organisationen runt laget. Vi har jobbat oerhört hårt en längre period både med att bearbeta sponsorer likväl att resa runt och titta på spelare. Vi har faktiskt lyckats knyta till oss åtta av de nio spelare som stått på vår önskelista. Truppen ser riktigt bra ut med en bra mix av unga och motiverade spelare som samtidigt har bra med rutin. Flera tongivande spelare lämnar Damllsvenskan för USA och det känns positivt att vi som nykomlingar kan bidra med att ta hem Johanna Frisk likväl som internationellt etablerade toppnamn som Kirsten van de Ven (Holland) och nu Line Röddick.

Lines karriär startade i Birkeröd och därefter flytt till Skovlunde innan hon 2007 tog steget till topplaget Bröndby där hon 2008 blev dansk mästare. Line har 35 U-landskamper på meritlistan. Damlandslagsdebuten skedde 25 februari 2006 mot Schweiz. 2007 blev det mästerskapsdebut som 19-åring i samband med VM och i år var hon en given startspelare i det danska EM-laget.

- Jag har tidigare redogjort för den röda tråden att hitta unga men rutinerade spelare med stort engagemang att utvecklas som fotbollsspelare och Line passar perfekt in i bilden, säger Hans Löfgren.
- En annan röd tråd är att många av våra nyförvärv har erfarenhet av att spela på olika positioner vilket skapar bra förutsättningar för laget. Line varierar både som mittback och innermittfält i såväl landslag som klubblag. Hon är en erkänt duktig passningsspelare, följsam, har bra spelförståelse och en mycket bra vänsterfot. Denna används ofta i samband med fasta situationer och är en styrka då Line även används som vänsterback.

Som person beskrivs Line som envis, målmedveten och har förmågan att leverera mer ju mer matchen betyder. Utanför planen har alla enbart högsta betyg att dela ut då Line är en uppskattad medspelare och oftast sprider glädje i laget.

Nu lämnar Line Bröndby för Tyresö FF och flyttar till Tyresö och tar även med sig sin pojkvän. Line skall på landslagsuppdrag i Chile i början på januari och ansluter till truppen runt den 25 januari. Många känner säkert igen upplägget ett år tillbaks i tiden då Malene Olsen kom till Tyresö från just Bröndby med pojkvän Rune. Malene har återvänt hem till Danmark då Rune fått ett efterlängtar jobb som arbetsterapheut. För Tyresö FFs supportrar fortsätter möjligheten att se dansk dynamit även 2010.

Publicerad 2009-12-05 kl 15:36
Annons
Annons
Annons