Äntligen mål i rätt bur för Nera Smajic

Dam

LdB FC höll nollan för sjunde matchen i rad när AIK besegrades med 2-0 (0-0) första gången på hemmaplan i Malmö sedan den 27 juli.

Det var efter den pinsamma utskåpningen när Sunnanå vann med 4-0 i Malmö sviten grundlades i nästföljande match.

AIK bjöd LdB FC på bra motstånd. Matchen kunde ha fått ett annat ansikte om Lollo Fors överraskande långskott efter bara ett par minuter istället tagit i insidan av stolpen. Det var så nära hon kom att göra mål under hela matchen.

Målet Nera Smajic gav LdB FC ledningen på knappa tio minuter in i andra halvlek hade de kvaliteter man annars förknippar med Lollos vänsterfot. Nera lade frisparken från högerkanten. Bollen fick hjälp av medvinden och dök in i bortre krysset bakom Maja Åström i AIK-målet.

Laura Österberg Kalmari fick en djupledsboll från Essi Sainio som Stéphanie Öhrström i LdB FC-målet hann bryta i utkanten av straffområdet. Strax före halvtid lyfte Nilla Fischer fram bollen till Manon Melis som kom fri i straffområdet men fick för dålig vinkel för sitt skott som gick utanför.

AIK-försvaret hade annars bra koll både Manon Melis och Therese Sjögran. Linda Sembrant och Emelie Ölander täppte till för djupledsbollarna även om marginalerna var små. Sofia Simonsson hade just Therese Sjögran på sin lott.
Första halvlek var OK för AIK.
- I andra äter vi oss in i matchen ordentligt och är klart bättre, säger LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
- Vi borde förvaltat våra chanser bättre, spelade bollen vidare för bättre läge istället för att gå på skott, säger AIKs tränare Patric Jildefalk som själv framhåller trion Lollo Fors, Linda Sembrant och Anne Mäkinen.

Och så var det det där med Nera Smajics målskytte. Hon är back och hade tills nu bara gjort ett enda mål för LdB FC sedan hon kom till Malmö från Bälinge IF för tre år sedan - och det var ett självmål.
Nera lade dock hörnan till ett av målen när LdB FC vann mot AIK i Solna, en match vars minne lever kvar eftersom det var i den Christina Örntofts korsband slets av och hon är fortfarande borta från spel.
Publicerad 2009-10-04 kl 22:45