POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Årets vackraste mål grusade Linköpings gulddrömmar

Linköpings gulddrömmar sprack när formstarka AIK vann med 3-2. AIK hade ett tag ledningen med hela 3-0 efter ett kanonskott av Louise Fors och därefter ett riktigt drömmål av Frida Höglund.

Det sista kom ifrån närmare 35 meter och måste bli nominerat till årets vackraste på fotbollsgalan.

Louise Fors visade vägen i den 28 minuten med ett kanonskott ifrån cirka 30 meter. Hedvig Lindahl i mål hann inte med på det fina skottet.

AIK var det bättre laget nästan hela matchen och när Frida Höglund gjorde sitt drömmål i den 49:e minuten blev det en rejäl uppförsbacke för Linköping som inte stod att känna igen. Carolin Seger och Daniela var bleka på mittfältet som ofta Anne Mäkinen, Elin Ekblom BAk och Louise Fors fick glänsa på.

Lisa de Vanna var hela tiden farlig men Linköpings backlinje vågade ändå hålla upp ganska högt i plan. Ytor fanns alltså för den snabba australienskan som tog sig igenom vid flera tillfällen. Tur då för LFC att Hedvig Lindahl räddade de flesta av hennes skottförsök. Men i den 60:e minuten var Emma Lundh först på en av de Vannas skottreturer och stötte in 3-0. Då kändes det verkligen som dödstöten för Linköping.
Louise Fors låg bakom den geniala framspelning till Lisa de Vanna och den nyblivna landslagsspelaren visade med eftertryck att Dennerby inte gjort något misstag genom att förära "Lollodinho" en plats. Hon var lysande och om man skulle välja mellan Carolin Seger och Louise Fors efter den här matchen skulle valet vara lätt.

AIK slappnade av och bjöd in till en sista vals och den tog Linköping så när vara på. Man hade ändrat till 3-4-3 och när Kosovare Asllani stötte in 3-1 i den 83:e min, efter framspelning av Öqvist och sen Landström, började man ana lite liv i ögonen på LFC-lirarna.
Strax efter missade nyss inbytta Ann Westermark öppet mål. 3-2 där så kunde det gått vägen tänkte man.
Men det skulle komma fler chanser och när Kosovare Asllani vrickade fram en boll till kantspringande Josefin Öqvist och hon drog in ett inlägg mot mitten då missade inte Jessica Landström och 3-2 var ett faktum.
Men närmare kom inte Linköping som nu nog får se på när Umeå IK bärgar sitt sjunde SM-guld.

Publicerad 2008-09-22 kl 21:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå