Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Asllani tystade kritikerna - och bröt sedan tystnaden

Det har varit mycket "Kosse" vid sidan av planen inför EM.
Supertalangen har snackat mycket men levererat lite.

Först avgjorde hon matchen med sitt 2-0-mål. Sedan kom målgesten med fingret mot läpparna, precis som Zlatan.
-Det där får ni tolka som ni vill, sade 20-åringen efter Sveriges kassaskåpssäkra 2-0-seger mot Italien i den andra EM-matchen.

När EM började slutade hon plötsligt att snacka. Mot Italien började hon igen, till att börja med sina känsliga fötter som i början av matchen visade det de verkligen kan.

Efteråt tog hon fingret från munnen även till media.
-Det känns som en lättnad, skönt. Pressen har varit stor på mig, sade Asllani, som var på ett helt annat spelhumör än senast mot Ryssland.

-Jag kände mig lättare i benen i dag och tänkte inte lika mycket som jag gjorde i den första matchen, förklarade Linköpingsspelaren, och berättade varför hon hållit sig undan media de senaste dagarna:

-Först klagar ni på att jag snackar för mycket, sedan på att jag snackar för lite. Jag kände att jag ville vara i fred för att kunna fokusera på matcherna. Det gav ju resultat, sade Asllani.

Kosovare Asllani ser nu fram emot nästa match mot England på fredag. Minst en poäng där och gruppsegern är klar för Sverige. Då slipper landslaget också att möta Tyskland förrän i en eventuell semifinal.

Mycket pekar i stället på att kvartsfinalmotståndaren blir antingen Holland eller Danmark. -Vi kan mycket bättre än så här, sade Kosovare Asllani.

TT

Publicerad 2009-08-28 kl 20:36
Annons
Annons
Annons