POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Även Linköpings FC får underkänt

Linköpings FC:s årsredovisning för 2008 har blivit underkänd av Svenska Fotbollsförbundets licensnämnd. Trots överklagan i appellationsnämnden står beslutet fast.

- Det handlar om god revisionssed, vi tillämpar matchningsprincipen där intäkter och kostnader avsedda för en viss säsong matchas mot varandra, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC och fortsätter:
LFC:s bokslut visar därför efter 2008 ett negativt eget kapital om 691 000 kronor mot det av revisorerna tidigare godkända bokslutet med 66 000 i positivt eget kapital. Differensen är helt och hållet en periodiceringsfråga där licensnämnden underkänner LFCs utbetalningar i november och december som klubben redovisat för den kommande säsongen, 2009. Istället skall dessa redovisas 2008.

- SvFF vill att vi ska redovisa signing bonusar och lönekostnader för november och december på det gångna året istället för det kommande, som vi gjort ända sedan klubben bildades. Detta är första gången de reagerat på redovisningen. Ekonomiskt är det ingen skillnad, kostnader landar på 2008 istället för 2009 i det här fallet. Det underliga är att de sponsoravtal vi tecknat och fakturerat innan årsskiftet, de fick inte redovisas på 2008. Därav blir det för 2008 ett stort negativt resultat och då också negativt eget kapital, förklarar Anders Mäki.

- Problemet uppstår eftersom LFC tecknar sina kontrakt från 1 november till 30 oktober och räkenskapsåret går från 1 januari till 31 december. Klubben anser att ett kontrakt som startar 1 november är avsett för den kommande säsongen och inte för den gångna. Rent ekonomiskt är det ingen skillnad för LFC, utgifter som budgeterats för 2009 hamnar nu på 2008 istället.
- Vi måste dock upprätta en handlingsplan, vilket är helt i sin ordning. Vi kommer förstås att presentera dessa budgetskillnader och samtidigt rätta oss in i ledet och för det kommande slutet av året redovisa på det sätt licensnämnden kräver, även om vi anser att det inte är god revisionssed att göra på det sättet, avslutar Anders Mäki.

Publicerad 2009-07-02 kl 12:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå