Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Även Ramona Bachmann lämnar Umeå IK

Idag blev det klart att Umeå IK tappar även Ramona Bachmann till USA. Hon har skrivit på kontrakt för Atlanta Beat, samma klubb som Mami Yamaguchi.

Ramona blir den fjärde spelaren i årets trupp som fallit för WPS-ligans locktoner. Tidigare har Madelaine Edlund och Elaine skrivit på för St Louis Athletica.

- Ramona har ända sedan det blev känt att Atlanta Beat skulle ”drafta” henne sagt att hon vill spela med de bästa spelarna och vara där hon tror att hon får bäst chans att utvecklas mot sitt mål att bli världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. I Umeå IK har vi verkligen gjort allt vi kunnat för att Ramona skulle välja att stanna hos oss och vi har hela tiden också menat att hon skulle behöva något ytterligare år på sig att utvecklas i en trygg och invand miljö innan hon tar ett så stort steg som att byta inte bara klubb utan också världsdel och kultur, säger Umeå IKs klubbdirektör Britta Åkerlund.

Det har varit en lång väg fram till beslutet och Ramona har själv beskrivit att det har varit mycket tårar och stor vånda. Ända fram till säsongens slut var USA det främsta alternativet men kort därefter pekade det mer mot att hon skulle stanna i Umeå IK. Ett personligt besök i Atlanta tillsammans med sin pappa gjorde dock att Ramona till sist övertygades om att USA skulle bli det bästa alternativet för hennes fortsatta utveckling.

- Ramona är en unik talang och såna som hon hittar man inte särskilt ofta. Vi har haft förmånen att få ha henne hos oss under tre säsonger och sett henne utvecklas till en riktig världsspelare, tillägger Britta Åkerlund.
- Det är en stor förlust inte bara för Umeå IK utan för hela Damallsvenskan när hon nu väljer att gå till WPS-ligan. Vi önskar henne av hela vårt hjärta lycka till i USA och håller tummarna för att hon ska nå sina högt satta mål.

I januari kommer Ramona Bachmann tillbaka till Umeå för att träna med Umeå IK fram tills att hon åker vidare till Atlanta i mitten av februari.

Publicerad 2009-12-17 kl 15:45
Annons
Annons
Annons