Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Borås nya konsgräsplan för liten

Den nya konstgräsplanen på Dalsjöhov i Borås blir för liten för seriematcher i Söderettan. Den var tänkt att tjäna som Dalsjöfors GIF nya hemmaplan.

Konstgräsplanen mäter nämligen bara 95 x 58 meter.
– Jag tycker det är sorgligt, när vi diskuterade frågan i kommunfullmäktige skulle Borås Arenas konstgräsmatta bli en satsning på damfotboll. Det lag som låg högst upp i seriesystemet skulle få en tränings- och matcharena och det var Dalsjöfors GoIF, säger Lennart Andreasson (v), politiker i Borås fullmäktige, som engagerat sig i frågan. till Borås Tidning.
- När inte Dalsjöfors kunde få fram en yta som räckte för en tränings och matcharena, borde Borås Stad lagt konstgräset någon annan stans.

Dalsjöfors GIF ville att konstgräset skulle ersätta den egna anläggningen Gårdavallens naturgräsplan, men det ville inte kommunen. Föreningens ungdomssektion ville behålla naturgräset och hellre offra grusplanen vars mått inte tillåter spel i nationella serier.
- Nu blir det en kompromiss som gagnar många men som inte ger damerna en matcharena för spel i Söderettan, säger Göran Odqvist, ordförande i Dalsjöfors GoIF:s fotbollssektion.

Publicerad 2009-01-28 kl 16:45
Annons
Annons
Annons