Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Brogårde byter Stockholmsklubb

Hammarby Damfotboll skrev på torsdagen kontrakt med Therese Brogårde som kommer till klubben med två SM-guld i bagaget.

Therese Brogårde är född 1980 och fyller 30 år i januari. Hennes modersklubb är Genevads IF, med hemvist i en liten by söder om Halmstad. Till Hammarby Damfotboll kommer hon närmast från Djurgården där hon spelat ända sedan 2001 och bland annat tagit två SM-guld.

Större delen av sin karriär har Therese spelat mittback men 2009 klev hon upp ett steg i planen och fann sin roll som defensiv mittfältare. Therese bor i Solna och jobbar till vardags med ekonomi på Karolinska Insititutet.
- Jag är jättteglad över kontraktet. 2010 års Hammarby med en ny tränare och en trupp av många unga men ändå meriterade spelare känns väldigt spännande. Vi har mycket goda chanser att spela riktigt bra fotboll under nästa år och det ser jag fram emot, säger Therese Brogårde.

Hammarbys nye tränare Lars Pihl kommenterar:
- Det känns väldigt bra att vi lyckats knyta en spelare som Therese Brogårde till Hammarby. Hon är oerhört kompetent och har mångårig erfarenhet av fotboll på högsta nivå. Extremt passningssäker och med en spelförståelse utöver det vanliga blir Therese en viktig kugge i 2010 års Hammarby.Damfotboll.

Publicerad 2009-12-03 kl 23:09
Annons
Annons
Annons