Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Bruten tå stoppade inte Sjögran-spelade på smärstillande

Nu kan det avslöjas. Therese Sjögran spelade på smärtstillande sprutor i EM-kvartsfinalen mot Norge.Nu har röntgen konstaterat en fraktur i lilltån och "Terre" blir troligen borta ifrån träning och match i en vecka.

På fredagsmorgonens träning dök Therese upp med en joggingsko på vänsterfot och fotbollsko på höger. damfotboll.com var på plats och ställde sig undrande frågan om vad som låg bakom det ovanliga skokombinationen.
- Jag har ont i lilltån och den är rätt så svullen. Det är ett minne ifrån matchen mot England under EM, då jag blev stämplad på tån. Det gjorde jätteont men jag kunde ta mig igenom matchen. Därefter fick jag smärtstillande sprutor för att kunna träna och även inför matchen mot Norge, berättar Therese.

Av detta märktes inget under EM i matchen mot Norge och inte heller blev någon informerad om "skadan". Landslagets läkare Johan Leanderson ansåg inte att det var nödvändigt med en röntgenundersökning, det beslutades först när Therese kommit hem.

Jörgen Petersson, LdB FC:s tränare:
- Vårt rehabteam ansåg att hon behövde röntgas som en ren säkerhetsåtgärd och det visade ju sig vara ett bra beslut då man fann en tvärfraktur i lilltån.

Blir Therese borta länge på grund av denna skada?
- Ortopeden Mats Wilhelmsson har bedömt att det inte kan bli värre om hon spelar så det är egentligen smärtan som bestämmer om hon kan/vill spela. Lilltån är svullen och nu ska hon vila så att svullnaden lägger sig, en förutsättning för att hon ska kunna få på sig en fotbollsko på den skadade foten.

Är VM-kvalmatchen mot Belgien i fara?
- Allt beror på smärtan och om svullnaden går ner. Det kan inte bli värre, så det är egentligen upp till Therese själv att bestämma när hon kan spela igen, säger Jörgen.

Publicerad 2009-09-11 kl 14:54
Annons
Annons
Annons