Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

"Carre" tränade extra inför årets match

Ställs Caroline Jönsson mot Hanna Ljungberg i onsdagkvällens toppmatch i Damallsvenskan? Båda är aktuella när LdB FC på onsdagen tar emot Umeå IK.

Det möter har de senaste åren varit en nyckelmatch för marschen mot SM-guld. Malmölaget har inte vunnit någon seriematch mot Umeå IK sedan 2004. Året därpå blev det 2-2.

Nu heter Malmö-laget LdB FC och är obesegrat i år, det är för ovanlighetens skull inte Umeå IK (2-3 hemma mot Linköping). Sedan följde 2-2 borta mot Djurgården, så trenden är att det blir tre Umeå-poäng mot LdB FC. E l l e r så plockas fram rubriken "Umeå IKs storhetstid slut" som stod att läsa efter 0-1-förlusten mot Frankfurt. Snacka om små marginaler mellan svart och vitt.

UIK-truppen har laddat de senaste dagarna i Åhus vilket säkert har gjort gott. Nordöstra Skåne har fått sin beskärda del av Marta. I bakgrunden lurar Hanna Ljungberg.
Det är länge sedan hon ens gjort ett inhopp och om det ska ske för att visa att landslagsuttagningen är berättigad är onsdagkvällen rätt tid, Malmö ip rätt plats och LdB FC rätt motståndare.

De flesta LdBare vilade från träning på tisdagen. Dock fanns en trio som körde extra. En av dem var målvakten Caroline Jönsson som vaktat farmarlagets mål de senaste matcherna men inte haft särskilt mycket att göra där.
Ska "Carre" stå mot Umeå IK?
- Hon ska vara med i truppen, det är vad jag vill avslöja om startelvan, säger LdB FCs tränare Jörgen Petersson.

Oavgjort i de båda senaste matcherna mot Djurgården och KIF Örebro, du var inte direkt nöjd?
- Nej, jag är besviken på att vi inte kunde utnyttja det numerära övertaget mot Djurgården. Vi är ett av få lag i Damallsvenskan som jobbar på att föra matcherna. Andra halvlek mot KIF Örebro började det se bra ut igen.

Vi konstaterar att ytterligare en utländsk spelare åkt hem för att vara med sitt landslag?
- Ja, beskedet kom sent men vi har gett Aylin Yaren lov att åka till Istanbul där Turkiets damlandslag har träningsläger den 9-14 juni.

Publicerad 2008-06-10 kl 19:30
Annons
Annons
Annons