Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Charlotte Rohlin återvänder som lagkapten

Charlotte Rohlin, 28, nu etablerad i damlandslaget samt född och uppvuxen i Linköping (Kenty/LFC) tar över kaptensbindeln i LFC i år.

- Ett naturligt och perfekt kaptensämne, säger Caroline Seger som därmed lämnar över bindeln till Rohlin.

Charlotte Rohlin har utvecklats. Hon var den naturliga kaptenen redan i Kentys A-lag före LFC-satsningen och fortsatte också som kapten i LFC de första säsongerna.

Då hon tillbringade större delen av vinterhalvåret i Tyskland när hennes sambo Martin Knold var proffshockeyspelare i landet gick bindeln över till Frida Östberg. Nu får hon alltså den tillbaka - av Caroline Seger.

- En perfekt kapten som bär med sig det stora hjärtat eftersom hon är "född" i föreningen och helt naturligt nu när hon verkligen etablerat sig i damlandslaget också, säger Caroline Seger som inte har något emot att lämna ifrån sig bindeln.

Charlotte Rohlin har i A-lagssammanhang (Kenty och LFC) gjort 225 matcher och 19 mål. Det är bara åtta matcher ifrån "mesta LFC:arna" som är Birgitta Ljung och Louise Holmqvist-Sköld som har 233 vardera. Charlotte kommer alltså att passera dessa under 2009 om inget olyckligt inträffar.

- Vi har många informella ledargestalter i vår trupp som alla skulle kunna vara perfekta kaptener. Charlotte och Caroline är förstås två av dem, säger Anders Mäki, klubbdirektör.

- Just det faktum att Charlotte som helt egen produkt började i yngsta flicklaget och inte spelat någon annanstans och sedan utvecklats till helt ordinarie mittback i damlandslaget med både OS- och VM-spel på meritlistan är ju också ett starkt symbolvärde för alla små tjejfotbollsspelare i Linköping, avslutar han.

Publicerad 2009-03-19 kl 22:45
Annons
Annons
Annons