Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Cupkrock i Stockholm

Har de två fotbollförbunden Svenska Fotbollförbundet och Stockholms Fotbollförbund ingen kommunikation alls? Ikväll spelas semifinal i Svenska Cupen samtidigt som det är final i Victoria Cup.

Hur kan de lägga två toppmatcher i damfotboll på samma dag och samma tid - idag kl 19.00 - och bägge i Stockholm.

På Kristineberg spelar Djurgården mot Umeå IK i Svenska Cupens semifinal och på Skytteholm möts AIK och Hammarby i finalen i Victoria Cup.
För alla intresserade stockholmare är det kanske sista chansen att se Umeås Marta spela i Sverige och i AIK är det osäkert hur, årets stora överraskning, Lisa de Vanna kommer att göra nästa år.

Det kan inte ha varit svårt att ge stockholmare och andra chansen att se de bägge matcherna, någon gemensam speldag för Svenska Cupens semifinaler är det ju inte då den andra semin spelades igår mellan Linköping och Kopparberg/Göteborg.

Nej det verkar som de bägge förbunden kör med "norskt huvudlag" och bara ser till den "egna" turneringen - och struntar totalt i den - än så länge - ganska fåtaliga damfotbollspubliken. Deras agerande stimulerar ju inte direkt till att öka intresset. Och självklart skulle en sådan situation aldrig uppkomma inom herrfotbollen.

Anders Henrikson

Publicerad 2008-10-22 kl 10:20
Annons
Annons
Annons