POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Dags för finalrysaren alla efterlyst

Inte sedan 2004 när Djurgården vann Damallsvenskan med en poäng har det varit så ovisst var Kronprinsessan Victorias pokal ska delas ut när bara två omgångar återstår.

Sedan kom åren när Umeå IK förtog all spänning genom sin överlägsenhet.
På lördagen är det repris på mötet som i fjolårets serie blev historiskt genom att 9.413 var med om att sätta publikrekord för seriefotboll på Folkungavallen. Det kan mycket väl bli att Linköping på lördagen tappar rekordet till Ålesund i Norge som satsar allt för att slå det i sin sista match i toppserien.

Intressant blir att se hur många färre som kommer till årets toppmatch i Damallsvenskan om ingredienserna oförutsägbarhet och avgörande för guldstriden räcker?
En faktor från i fjol saknas, Marta i Umeå IK.
En annan saknas från i år, damlandslagets medaljstrid i EM.

Det är inte mindre än femte gången i år Linköpings FC och Umeå IK möts.
Det började med LdB Sport Cup i Växjö, 1-0 till Umeå, Supercupen i Umeå 1-0 till Linköping, Damallsvenskan i Umeå 2-1 till Umeå, Svenska cupen i Linköping 2-0 till Linköping.
- De fyra tidigare matcherna har alla varit jämna och även den femte kommer med all säkerhet bli jämn och tät, säger Linköpings FC:s tränare Magnus Wikman.
- Vinnaren av Guldfinalen sitter i förarsätet inför sista matchen, vid oavgjort går taktpinnen till Göteborg som möter Djurgården borta på söndagen.

Matchen i Linköping är också avgörande för plats i nästa UEFA Women´s League. Numera får även tvåan i Damallsvenskan en biljett ut i Europa. Eftersom Kopparbergs/Göteborg skuggar är det bara seger som räknas både för Linköping och Umeå.

Publicerad 2009-10-31 kl 10:27

DAM

Hattrick i Portugal – och ny succé i Serie A

Spetsmark med tre mål i Benficas storseger

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå