Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dags för revansch och EM-guld

Idag vill F19-landslaget ha revansch för nederlaget mot England i gruppspelet. Sverige får ses som en outsider som på ett bragdliknande sätt tagit sig till EM-final.

Att man dessutom som första svenska ungdomslandslag är klara för VM-slutspel om ett år är en stor bonus.

Vilka förändringar kan vi förvänta oss jämfört med gruppspelsmatchen som ni förlorade med 3-0?
-Tjejerna behövde en match i benen för att bli mer samspelta än vad var fallet i Englandsmatchen. En del av spelarna nöter bänken mer än spelar match i klubblaget och det är klart att det då tar lite tid innan man hittar matchtempot. Nu är vi där och vi har ett bra gäng som funkar bra tillsammans. Jag tror att England kommer att få känna på ett helt annat Sverige denna gång, säger Elisabeth Leidinge, som återinns i den svenska ledarstaben och med erfarenhet ifrån tidigare EM-finaler, både som spelare och ledare.

Vad måste ni se upp med vad gäller Englands styrkor?
-Dom är bra på att hitta ytor med sitt snabba passningsspel. Vi måste vara vaksamma och ligga tätare i markering. Samtidigt kan vi, om vi vinner boll i dessa situationer, ha en chans till snabba omställningar då de ofta går högt upp med sitt lag, säger Elisabeth.

Känner ni er pressade av vetskapen att England vann senast ni möttes?
-Nej, tvärtom, så känns det bra. Nu har vi en chans att ta revansch och jag tror också att motståndarna kan känna en viss press då vi gett bevis på att vi är mycket svårslagna. Att ha vänt de tre senaste matcherna från underläge till vinst kan ge en viss mental fördel.

Startelvan meddelas inom kort.

Publicerad 2009-07-25 kl 14:00
Annons
Annons
Annons