Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Damallsvenskan vänder i Göteborg

Fem matcher i våromgången av Damallsvenskan är ännu inte spelade när första höstomgången inleds på onsdagen. Kopparbergs/Göteborg FC förlorade bortamötet med 2-0 men har fått tillbaka Lotta Schelin och Johanna Almgren efter skador och är givetvis ute efter revansch.

Kopparbergs/Göteborg tar emot Linköpings FC på Valhalla kl 18.00 (OBS tiden!).

Förra Linköpings-målvakten Jenny Olsson vaktar göteborgskornas mål.
På topp återfinns damallsvenskans skytteligaledare Sara Lindén tillsammans med Lotta Schelin. En bit in i matchen kommer hon troligtvis att lämna plats till Linnéa Liljegärd som är uttagen till U23 landslaget.
- Vi får vara tacksamma för de tre poängen senast mot Sunnanå då vi inte gjorde någon bra match.

Ska vi rå på Kopparbergs/Göteborg på bortaplan måste vi upp både ett och två och tre snäpp, säger Linköpings FCs tränare Daniel Pettersson.
- Vi har under säsongen haft en förmåga att anpassa oss efter motståndet så jag tror och hoppas att vi ska kunna göra det den här gången också. I Kopparbergs/Göteborg kretsar det mesta kring Ingvild Stensland. Henne måste vi så klart ha koll på, likaså Lotta Schelin och hennes djupledslöpningar.

LFC förlade sin senaste träning till Ryds konstgräs för att acklimatisera sig till underlaget på Valhalla.
- Att spela på konstgräs är dock ingen nackdel för vår del då vi ofta får igång ett bra och snabbt passningsspel, tillägger Daniel Pettersson.

Publicerad 2008-06-18 kl 09:20
Annons
Annons
Annons