Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Damarenor behöver rustas upp

Stockholm har inget lag i damallsvenskan sedan både Djurgården och Hammarby åkt ur högsta serien. Med upprustade arenor ska det kunna bli möjligt att stärka ekonomin och ta sig tillbaka till högsta serien.

Ordföranden för fotbollförbundet i Stockholm, Ylva Johansson, har lagt in ett förslag till staden om att rusta upp damlagens arenor.

- Kommunen måste förstå att matcharrangemangen är viktiga för lagen för att få in pengar. Kan de göra bra arrangemang lockar det mer publik. säger Johansson.

- Det är otroligt mycket svårare att få resurser till damerna än till herrarna. Herrlagen fick Tele2 Arena. Hammarby IP, där damerna håller till, har inte ens tak över läktarna. Och Djurgårdens damer har fått flytta runt mellan Stadion och Kristinebergs IP.

I damallsvenskan ställs numera höga krav på arenorna. Därför måste en upprustning ske om Hammarby och/eller Djurgården tar sig tillbaka till högsta serien.

För att flytta fram positionerna för damfotbollen i Stockholmsområdet ordnar distriktsförbundet damfotbollens dag på lördag. Då spelas det enbart tjejfotboll i Stockholm — 25 dammatcher och cirka 320 flickmatcher i S:t Erikscupen.

- Vi vill synliggöra damfotbollen. Det går bra nu, med EM och förbundskaptenen Pia Sundhage som är ett mycket bra ansikte utåt, säger Johansson.

Publicerad 2013-05-23 kl 10:42
Annons
Annons
Annons