Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Damlandslagens förbundskaptener hos UEFA

UEFA samlade 51 förbundskaptener från Europas damlandslag för tre dagars konferens i Nyon där bl a erfarenheter från sommarens dam-EM i Finland diskuterades.

Den tekniska studiegruppen som följde alla matcherna konstaterade av uppställningen 4-2-3-1 var den vanligaste för åtta av de tolv lagen.
Kvaliteten hade ökat i att föra spelet, passningar, ta bort mittfältare och ensamma anfallare samt att ställa om snabbt. Spelarna gav varandra mindre utrymme och tid med bollen. Målvakterna gjorde färre misstag.

I en diskussion mellan de fyra semifinalisternas förbundskaptener förklarade Tysklands Silvia Neid att hon byggt laget kring de som visade mest vilja att vinna.
Hope Powells England mötte Tyskland i finalen och kunde bara instämma.
- Vi lyckades hålla emot men på bänken hade Tyskland spelare som skulle gå in i vilket landslag som helst.
De har självförtroende att alltid kunna göra mål i vilket läge som helst. Det visade sig främst i deras kontringsspel. Motståndare som inte klarar ut det får problem. Deras direktspel gör att man kommer för sent.

Norges Bjarne Berntsen fyllde på:
- Vi ledde med 1-0. Tyskland bytte in tre som alla gjorde mål.

Färre skador
Danmarks förre lagläkare Mogens Kreutzfeldt sammanfattade att spelarskadorna var färre i detta än i EM 2005. Det gällde även F19-EM. Han underströk vikten av samarbete mellan klubbar, tränare och de medicinska teamen för att förebygga skador.

Publicerad 2009-12-04 kl 09:54
Annons
Annons
Annons