Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Därför väljer Rohlin Sverige

Utveckling, kontinuitet och trygghet, där har ni tre starka orsaker till att Charlotte Rohlin valde att stanna i mästarklubben Linköpings FC istället för spel i USA.

För handen på hjärtat Lotta, visst var det rätt långt gångna förhandlingar med ett par klubbar i USA?
- Javisst var det. Linköping och jag snackade med både Philadephia och Atlanta men jag valde att stanna hemma i Sverige.

Vad var det som fick dig att ändra dig, jag menar du hade ju intresset annars hade du väl inte ens funderat över anbuden?
- Det är klart att man måste lyssna på vad som erbjuds. Det som vägde över till sist var ändå min känsla av att jag utvecklats mycket under detta år då jag fått koncentrera mig på bara fotboll. Jag har inte jobbat och det har gjort mig till en bättre fotbollsspelare. Jag tror att jag kan ta ytterligare steg i utvecklingen och då känns den här modellen som Linköping erbjuder som det bästa alternativet.

För första gången uppnådde ni i Linköpings FC målet att vinna SM-guld. I den näst sista matchen för året vingklippte ni de tidigare mästarinnorna Umeå IK med hela 4-0. Hur kändes det att vara bäst när det gäller och att vinna SM-guld ?
- Oj, oj, oj, det var jättehäftigt. Den drömmen har jag väntat på länge att gå i uppfyllelse men att beskriva glädjen när det stod klart är jättesvårt. Många och stora känslor är det i alla fall, förklarar Lotta.

Du står trygg i backlinjen och täcker upp när Faith Ikidi med sin yviga, publikfriande spelstil ges utrymme framför. Hur är det att spela med en i så hög grad yvigt spelande back?
- När hon var hos oss för två år sedan var det rätt svårt för då körde hon i högre grad sitt eget race. I år då hon kom tillbaka till oss märktes det att hon tagit stora steg i utvecklingen vilket gjort samspelet enklare. Vi jobbar bra ihop i hela backlinjen och Faith växer mer och mer in i vår spelstil. Men, hon måste få göra det hon är bra på, det tjänar hela backlinjen på. Visst får man styra henne en del ibland men det går bättre och bättre och på slutet var det inget jag behövde lägga mycket krut på. Nästa säsong tror jag att det kommer att funka ännu bättre för oss allihop där bak, säger Lotta, lagkapten i Linköping som endast släppte in 11 mål ifjol!

Hur ser du på att en stor del av er offensiva spetskompetens (Asllani, Landström, Seger) drar till USA och WPS?
- Det är tråkigt men samtidigt inget man kan gå och tänka på. Man är väl sig själv närmast och man får ha respekt för spelare som följer sin dröm.

Hur starkt blir Linköpings FC 2010?
- Det är svårt att sia om men jag tror att vi kommer att stå starka när serien startar. vi har flera spännande spelare i truppen, ett par unga talanger som kommer mer och mer och så tror jag att vi kommer att presentera att par nyförvärv till vad det lider. Linköping har ett bra kollektiv så vi ska nog kunna vara med och fightas i toppen av Damallsvenskan nästa år, säger Charlotte Rohlin, vars enda julönskning är snö på julafton.

Det skulle jag gärna ge henne om jag kunde för visst bidrar snö till en större julkänsla än själva julklapparna?

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2009-12-24 kl 10:36
Annons
Annons
Annons