De vanna och Gill blåste Melbourne på slutspel

Dam

Perth Glorys f d AIK-duo Lisa De Vanna och Kathryn Gill gjorde två sena mål hemma mot Melbourne Victory, som därmed missade att gå till semifinal i Australiens proffsliga.

Det var över 30 grader varmt i Perth på lördagen trots att solen var på väg ner vid avspark.
Liksom i förra matchen blev Lisa De Vanna inbytt först i slutet av matchen. I den 81:a minuten gjorde hon 1-0 och Kathryn Gill fastställde slutresultatet till 2-0 tre minuter före full tid. Oavgjort hade räckt för Melbourne.
Det var klart sedan tidigare att Perth inte skulle gå till slutspel.
Det var ett önskeresultat för Canberra United som slog Adelaide med 3-0 och därmed tog sig förbi Melbourne upp på fjärdeplatsen. Canberra får i sin semifinal möta Cathrine Paaske Sörensens och Julie Rydahl Buks Sydney FC om en vecka.

Sydney avslutade grundserien med 1-0-seger över Central Coast Mariners som därmed förpassades till andraplatsen i grundseriens sluttabell av Sydney FC som blev etta.
I den andra semifinalen möts Central Coast Mariners och Brisbane Roar.
Publicerad 2009-12-05 kl 19:45