POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Den svenska fysiken imponerar

Både Frankrikes och Englands förbundskaptener nämner de svenska spelarnas fysik som anledning till att Sverige tagit sig till final i F19-EM på lördagen.

Frankrikes förbundskapten Jean-Michel Degrange hade svårt att smälta semifinalförlusten.
- Vi får skylla oss själva. När man förlorar mot ett bättre lag får man acceptera det, men så var inte fallet mot Sverige, säger Jean-Michel Degrange i en intervju på Frankrikes FFs hemsida.
- Vi mötte ett mycket defensivt lag som spelade mycket rakt. Vi hade svårt att komma i närheten av motståndarmålet och tvingades till avslut utifrån. Svenskorna hade bra organisation och kontrade effektivt. Skillnaden mellan våra lag var fysiken.

Mo Marley är Englands förbundskapten och instämmer.
-Om Sveriges försvar är starkt kan England ställa upp ett som inte släppt in något mål alls under slutspelet.

Sverige slog ut Frankrike som varit i final fem år. England spelar sin andra final på tre år.
Sverige har aldrig varit i final när slutspelet avgjorts med semifinaler. 1999 i Nordost-Skåne spelades F18-EM i serieform med fyra lag - och Sverige vann framför allt för att Marlene Sjöberg, numera i Kopparbergs/Göteborg, lyfte laget i sista matchen mot Italien.

Profilerna i årets final kommer att vara Sveriges Sofia Jacobsson och Englands Toni Duggan, som gjorde ett av målen när England vann över Sverige i gruppspelet med 3-0.
- Vi behövde en match för att komma igång. Nu är jag bara litet orolig för att förlängningen mot Frankrike kan ha kostat för mycket energi, säger förbundskapten Calle Barrling.
- Klokhet, karaktär och fysik är vad som utmärker vårt lag.
Finalen direktsänds av Eurosport 1, alltså den kanal som ingår om man har det vanligaste urvalet och börjar kl 17 svensk tid på lördagen.

Publicerad 2009-07-24 kl 10:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå