Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Dennerby delar ut fribiljetter

Damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby presenterade på tisdagen spelarnamnen till kommande landskamper. Han är generös.

Det ska inte mycket till för att bli uttagen när man nått en viss status. Framstående insatser för sina klubblag i Damallsvenskan kan man bortese från, eller rättare sagt bortser förbundskaptenen från. Han intecknar framtiden, a t t Lotta Schelin, Victoria Svensson och Hanna Ljungberg kommer att spela i de kommande omgångarna fram tills att Sverige möter Irland på bortaplan i EM-kval den 25 juni, gäller ej Hanna Ljungberg. Hon får tid på sig till hemmamatchen mot USA den 5 juli.

- Lotta är en forward av den standarden att hon helt enkelt ska vara med. Det visade hon i matcherna innan hon blev skadad, kommenterar Thomas Dennerby för Svenska FFs hemsida.

Jovisst, men det är två månader sedan. Hittills har Lotta spelat 66 minuter för Kopparbergs/Göteborg den 13 april mot LdB FC och stått över lagets följande sju matcher för att inte riskera rehabträningen för den efterhängsna lårskadan.

Victoria Svensson har spelat i sju av Djurgårdens tio matcher. Hennes roll är inte längre måltjuven på topp även om det blev två mot självaste Umeå IK. Det tog Thomas Dennerby fasta på:
- Svensson visade med eftertyck att hon är tillbaka på allvar i hemmamötet med Umeå senast då hon gjorde båda Djurgårdens mål.Där är kommentarer egentligen överflödiga. Hon visar med sitt spel vad hon betyder för både sitt klubblag och landslaget.

Med den bakgrundsbeskrivningen förvånar det att inte också en annan favorit i damlandslaget får göra come-back, Hammarbys Sara Johansson - två mål mot Kristianstad och ett i den följande mot Sunnanå.

I Djurgårdens match i Malmö som föregick den mot Umeå IK var "Vickan" en i mängden som inte utmärkte sig på något sätt.
En spelare från den matchen får chansen mot Irland, LdBs unga mittback Malin Levenstad men p g a att Linköpings FCs Caroline Seger avtjänar en avstängning. Mot USA är Malin ute igen. Hanna Ljungberg är då inne igen efter att ha spelat en och en halv halvlek i Umeå IK i början av april.

Thomas Dennerby har i stort sett bestämt sin OS-trupp för sig själv och kan inte vänta att ta ut spelarna som outtalat redan har båda fötterna inne (om de inte bryter dem) utan att de spelat kommande landskamper. Håller de inte får deras klubbar avstå dem resten av Damallsvenskan. Lotta Schelin, Hanna Ljungberg och Victoria Svensson är numera sköra spelare. Det gäller för dem att inte springa på fler nya eller slå upp gamla skador innan de sitter på planet till Kina.

Målvakter
Kristin Hammarström KIF Örebro DFF
Hedvig Lindahl Linköpings FC

Backar
Sara Larsson Linköpings FC
Malin Levenstad* LdB FC Malmö
Anna Paulson Umeå IK
Charlotte Rohlin Linköpings FC
Stina Segerström KIF Örebro DFF
Frida Östberg Umeå IK

Mittfältare
Johanna Almgren Kopparbergs/Göteborg FC
Lisa Dahlkvist Umeå IK
Nilla Fischer LdB FC Malmö
Linda Forsberg Djurgården
Therese Sjögran LdB FC Malmö
Josefine Öqvist Linköpings FC

Forwards
Jessica Landström Linköpings FC
Therese Lundin LdB FC Malmö
Lotta Schelin Kopparbergs/Göteborg FC
Victoria Svensson Djurgården

Till truppen mot USA tillkommer följande spelare:
Sara Thunebro Djurgården
Caroline Seger Linköpings
Hanna Ljungberg Umeå IK

Publicerad 2008-06-10 kl 16:40
Annons
Annons
Annons