Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dennerby inte falskt blygsam

På frågan om vilka förväntningar vi ska ha på damlandslaget framöver är förbundskapten Thomas Dennerby inte särskilt blygsam. Målet är att spela final i EM.

Det var inte några stora sensationer i den trupp på 20 tjejer han tog ut inför landskamperna mot Kina och Finland

En debutant, Lina Nilsson från LdB Malmö, tog plats, i övrigt är det ett rutinerat gäng som är uttaget.

- Vi vill vinna, det är dags nu. Med de resultat som hittills presterats i år, bl a i Algarve, så kan inte målet vara något annat. Laget har gjort goda resultat, men framför allt så har spelet varit bra. Damlandslaget har alltid haft ett bra försvarsspel, men i år har även anfallsspelet fungerat riktigt bra, säger Thomas.

Vad kan vi då förvänta oss av matchen mot Kina på Stadsparksvallen i Jönköping på söndagen?
Thomas utlovar en fotbollsfest med bra spel.

- Kinesiskorna är roliga att möta, de spelar bra fotboll och laget innehåller en hel del tekniska spelare som är bra på bägge fötterna. De håller bollen på marken och är snabba i starten. Har ett bra passningsspel och är bra på distansskott.

Vad är det då som talar för Sverige?

- Vi ska försöka utnyttja våra styrkor som är snabba spelvändningar, långa löpningar och att vi är fysiskt starkare. Här har Sverige ett övertag. Vi är också bättre på fasta situationer.

Dennerby räknar med att det blir seger mot Kina. Historiskt har damlandslaget gjort bra resultat i Jönköping och man vill inte försämra den statistiken.

Damlandslaget stannar inte så länge i Jönköping. Efter en kort träning på Mariebovallen dagen efter match bär det iväg till Finland för match mot Finland 22/7 i Björneborg.

Publicerad 2009-07-18 kl 15:54
Annons
Annons
Annons