Derbyrevansch för Djurgården

Dam

Efter den snöpliga 0-3 förlusten mot Hammarby på Kanalplan i våras kunde Djurgården ta revansch. 3-1 segern över Bajen var välförtjänt.

Hemmalaget tog kommandot direkt från början. Ariane Hingst hade första försöket mot Kathrin Lehmanns mål redan efter knappt fyra minuter och lagkapten Victoria Svensson träffade stolpen i den tionde matchminuten.

I början sökte Djurgården snabba Linda Sällström med djupledsbollar och det gav utdelning i den 17:e matchminuten när Djurgårdens press verkade avmattas lite. Sara Thunebro slog en djupledsboll som "Sällis" utnyttjade med ett skott förbi Kathrin Lehmann till 1-0 för Djurgården.

Hammarby hade inte mycket att sätta emot i första halvlek vilket berodde på Djurgårdens nästan totala överlägsenheten på mittfältet med Ariane Hingst och Femke Maes. Först efter 21 minuter lyckades Sara Johansson pröva Nadine Angerer med ett skott som ligans bästa målvakt räddade till hörna.

Två misslyckade försök av Victoria Svensson följde, men tredje gången gillt. Fritt skottläge och 2-0 i den 36:e matchminuten från drygt 16 meters håll.

Hammarbys tränare Anders Bengtsson bytte in Matilda Agné i andra halvleken för lagkapten Jennie Jonsson och efter en hörna fick Djurgården inte bort bollen - Karin Lissel fick träff och reducerade till 1-2. De sista 20 minuter lovade att bli dramatiskt, Djurgården hade missat ett stort antal möjligheter för att avgöra, men då skadades Matilda Agné illa. Hon fick åka in till S:t Görans sjukhus. Minuten efter fick Djurgården en frispark på vänsterkanten och Victoria Svenssons skott forcerades i mål av Femke Maes - 3-1 och ordningen var återställd.

En välförtjänt seger i en match som delvis var onödigt hård med fyra gula kort. Stockholmsderbyt sågs officiellt av 473 personer, i derbysammanhang ett minusrekord. Men gårdagens match mellan AIK - Linköping hade tydligen lockat en större publik som inte var beredd att gå på match två kvällar i rad.

Text: Rainer Fussgänger
Publicerad 2008-09-23 kl 23:30