Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Djurgården ger inte upp

Ska LdB FC Malmö hänga på i toppstriden måste de vinna kvällens match mot Djurgården ett lag som befinner sig i en smärre kris men som inte har en tanke på att ge upp kampen på en topplacering.

Ekonomiska problem har föranlett föreningen att ge spelarna klartecken att förhandla med andra klubbar och där även tränarna med största sannolikhet inte finns kvar nästa säsong.

Hur funkar det och samtidigt hålla fokus på resterande matcher med Djurgården DFF i Damallsvenskan?
-Vi vet ju att många blivit kontaktade redan av andra klubbar och hade nog trott att vi skulle märka mer av detta i form av okoncentration på träningar men tjejerna sköter det bra, säger tränaren Anders Johansson som slutar i Djurgården efter säsongen.

Hur tacklar ni resterande matcher, har ni släppt er målsättning att ta medalj?
-Nej, det har vi inte. Vi har resonerat om detta i laget och sagt att vi vill göra en bra avslutning. Djurgården är trots allt klubben i vårt hjärta.

Innebär det att LdB FC Malmö som ni möter ikväll på Skytteholms IP, ska räkna med ett tufft motstånd?
-Vi ska absolut göra vad vi kan. Vi har inte långt upp till topp fyra även om alla lag ovanför oss, utom Umeå IK, har tagit full pott i denna omgång. Alla våra spelare är friska och trots att vi tappade flera internationellt rutinerade spelare inför denna säsong har vi spelat ihop nästan lika många poäng som ifjol. Det känns lite synd att vi troligen inte kan fortsätta att utveckla detta laget. Det hade onekligen varit en utmaning, säger Anders.

Publicerad 2009-09-29 kl 09:54
Annons
Annons
Annons