Djurgården klarade oavgjort trots en utvisning

Dam

Trots en tidig utvisning klarade Djurgården att spela oavgjort 1-1 mot LdB FC Malmö på bortaplan.

Det blev en chocköppning i matchen mellan LdB FC Malmö och Djurgården när Ann-Marie Norlin redan efter tre minuter blev utvisad.
Fem minuter senare tog Djurgården ledningen när Linda Sällström utnyttjade dåligt försvarsspel och fick på ett skott som seglade in i en båge över en i resten av matchen utmärkt spelande Stephanie Öhrström i LdB FC:s mål.

LdB satte högsta fart och skapade en hel del chanser men lyckades inte överlista Nadine Angerer som var suverän i Djurgårdens mål matchen igenom.

Det skulle till en straff för att hon skulle släppa in något mål. I den 25:e minuten tog sig Therese Sjögran in i straffområdet och med två stycken som hängde på henne i ryggen blev det för mycket och hon föll som en fura. Straffen tog hon själv och satte den lugnt och behärskat i det hörn Angerer inte slängt sig åt.

Därefter följde en kavalkad av chanser men också en uppvisning i bortslagna passningar ifrån LdB. Speciellt backlinjen hade många långa bollar till ingen alls.

Djurgården kändes aldrig riktigt uträknade under matchen utan skapade ett par chanser att ta ledningen. I den 32:a minuten fick Stephanie Öhrström göra ett par riktigt avancerade reflexräddningar på Therese Brogårdes tunga skott.

LdB FC Malmö hade flest skott på mål och var så nära som ett skott i stolpen av Manon Melis för att ha tagit med sig tre poäng och gått upp i ensam ledning i Damallsvenskan. Men chansen försattes genom dåligt spel.
-Får nog hålla med och jag är mycket besviken över att vi inte klarade av att ta chansen, säger Nilla Fischer en av planens bästa spelare.

Hur förklarar du er stundtals dåliga prestation på plan?
-Vi var slarviga och ängsliga matchen igenom och föll in i att spela långbollar mot forwards och ut på ytor där ingen fanns, även jag slarvade och jag fattar inte hur det kan bli så här, säger hon besviket efter matchen som slutade oavgjort.

En klar framgång för Djurgården som kan tacka samtliga i laget för en enormt bra insats. Nadine Angerer och Ariane Hingst visade vägen genom väl avvägt och rutinerat spel. I andra halvlek var Victora Svensson och Sara Thunebro mer framträdande än i första halvlek.
Djurgårdens tränare Anders Johansson var nöjd med en poäng.
-Jag är förstås oerhört stolt över hur tjejerna löste uppgiften mot det här vassa motståndet, speciellt när vi blev en mindre. Vi hade räknat med att ligga lågt i vårt
försvarsspel i ett försök att få LdB att spela långt. Vi lyckades över förväntan och jag är faktiskt överraskad över hur mycket långbollar LdB slog och som dessutom inte nådde fram särskilt ofta. Synd att publiken blev lurade på konfekten när domaren visade ut Ann-Marie Norlin så tidigt. Det förstörde hela matchen.

Jörgen Pettersson, tränare i LdB, var milt sagt besviken efter matchen.
-Det är märkligt hur det kan skilja sig så i spelet från en match till en annan. Matchen fick visserligen en annan karaktär som så ofta händer när ett lag får en

utvisad. Djurgården löste uppgften mycket bra medan vi inte klarade att följa vår taktik till punkt och pricka. Vi matade med långa bollar, fick för smalt lag och

emellanåt för långt lag. Nä, det här var inte bra, säger Jörgen.
Publicerad 2008-06-04 kl 22:41