Djurgården punkterade Sunnanås svit

Dam

Linda Sällström satte stopp för Sunnanås sex matcher långa förlustfria svit genom sina två mål för Djurgården som vann med 2-0.

Direkt från början tog hemmalaget tag i matchen mot ett alltför passivt och periodvis blekt Sunnanå. Sara Thunebro skapade ett bra tryck med löpningar på vänsterkanten, Victoria Svensson var inblandad i det mesta under den första halvleken. Först lade hon tillbaka bollen på Linda Forsberg som sköt knappt över och sedan försökte hon själv spräcka nollan mot Barbara i den 23:e minuten. Bara 120 sekunder senare var det dags för en fram- eller rättare sagt tillbakaspelning i Svensson-klass. "Vickan" såg eller anade att Linda Sällström väntade i ett bra läge, spelade tillbaka och den 20-åriga finska landslagsforwarden fick en perfekt träff med högern. Bollen flög in i målets vänstre hörna - Brasiliens och Sunnanås annars mycket duktiga målvakt var chanslös. 1-0 till Djurgården.

Sunnanås enda riktiga målchans kom efter en hörna av Magdalena Esseryd. -Perpetua Nkwocha hoppade högst och nickade knappt förbi. När Djurgården gick till anfall direkt efter kom Linda Sällström i en 1- mot 1-situation med Barbara, men av alla alternativ bestämde hon sig för att skjuta rakt på henne. 1-0 ledningen var i underkant i pausen, eftersom Djurgården var det klart bättre laget.

Matchen fortsatte i den andan också i början på andra halvleken. Linda Fagerström utnyttjade en försvarsmiss och kunde passa in i mitten. Där stod Linda Sällström och tryckte in bollen till 2-0 efter 53 minuter.
Efter ett dubbelbyte hade Sunnanå sedan mer boll på mitffältet i en period i andra, men skapade aldrig riktigt farliga lägen.
2-0 segern för Djurgården välförtjänt och litet i underkant.
Linda Sällströms två mål är en tydlig parallell till gårdagens match mellan AIK och Örebro där Sanna Talonen gjorde båda målen mot AIK. Både Linda och Sanna gjorde nämligen Finlands mål mot Italien i landskampen i torsdags och har tydligen tankat självförtroende.

Text: Rainer Fussgänger
Publicerad 2009-05-31 kl 19:18