POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Dubbel glädje i Umeå

Returmatchen i UEFA Women´s League blev lika lyckosam som den första för Umeå IK mot ukrainska Zhilstroy 1. 6-0- slutade matchen på Gammliavallen.

Inte nog med att målen rann in. Det har runnit in pengar i klubbkassan från många som lyssnat till UIKs nödrop. Enligt SVTs Västerbottensnytt ska de räcka för att betala skatteskulden på tisdag.

Zhilstroy var också givmilt och bjöd på de båda första målen, alltså två självmål med bara fyra minuters mellanrum i första halvlek. Upphovet till målen var stenhårda inspel från Madelaine Edlund.
Ramona Bachmann både avslutade första och inledde andra med sina båda mål. Emmelie Konradsson gjorde 5-0 och Emma Åberg Zingmark avslutade med 6-0.
Umeå IK får i nästa omgång åter möta ryska Rossiyanka som var i Umeå 2007 när UIK var värd för gruppspelet i UEFA Women´s Cup. Ryskorna lyckades spela 2-2. Marta gjorde UIKs båda mål den gången.
- Vi var verkligen nere i en svacka när vi förlorade mot Hammarby, men i den här matchen hade vi glädjen vänt tillbaka och det är viktigt inför den kommande matchen mot LdB FC också, säger UIKs tränare Mika Sankala.
De unga spelarna som vi släppte fram gladda med sina insatser.
- Att klubben har fått fått så stor respons från allmänhet som vill stödja oss i det prekära ekonomiska läget har också bidragit.

Damfotboll.com

Publicerad 2009-10-07 kl 22:20

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå