Duisburg vann i Frankfurt

Dam

FCR Duisburg vann prestigemötet i tyska Bundesliga med 2-1 (2-0) på bortaplan mot rivalen FFC Frankfurt.

Årets finallag i UEFA Women´s Cup besegrade tidigare års mästare. Redan från start tog Duisburg komandot genom kantspelarna Simone Laudehr och Fatmire Bajramaj och i mitten fanns Inka Grings som fick sin första chans på inlägg efter 13 minuter.
Frankfurt förlitade sig mest på Kerstin Garefrekes och Petra Wimbersky i anfallet men avsluten var tama eller illa riktade.

Frankfurts försvar var darrigt. En lös bakåtpassning tvingade ut Nadine Angerer ur målet men hennes skott för att rensa undan bollen hämnade hos Inka Grings som lugnt kunde göra 1-0 efter 23 minuter.
Ännu en bakåtpassning snappade Simone Laudehr upp och kunde öka till 2-0 bara tre minuter senare.

Frankfurt var första halvtimmen en skugga av tidigare årgångar. Duisburg vann de flesta närkamper.Först efter 71 minuters spel lyckades Sarah Günther som bytts in i pausen reducera. Duisburg bevakade sedan skickligt sin ledning resten av speltiden.

När alla lagen spelat 19 av 22 omgånger leder Bayern München på 48 poäng före Turbine Potsdam 45, Duisburg 44 och Frankfurt 39.

Text: Volker Lieberum
Publicerad 2009-05-03 kl 23:00