Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dystra besked för Sverige: "Algarve är slut för Lindahl"

Foto: Scanpix

Sverige föll mot Brasilien, 0—2, i Algarve Cup.
Ännu värre: Hedvig Lindahl skadade handen och missar sannolikt resten av turneringen.
- Algarve känns över för Hedvig, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner.

Det var i den 30:e minuten som den svenska målvakten fick en offsidespringande Maurines fot på högerhanden. Lindahl dunkade frustrerat handen i gräset, och när hon tog av sig handsken syntes det tydligt att höger långfinger var ur led.

- Det drogs på plats. Hon har full rörlighet och det finns inga tecken på skelettskador. Kan vi bara hålla svullnaden nere så ska det inte vara någon fara, säger Yelverton Tegner.

TT: När kan hon spela igen?
- Algarve Cup känns överspelat, som det känns i dag. Men det ska nog inte vara någon fara för hennes seriepremiär.

Hedvig Lindahl, som tidigare varit Sundhages förstaval mellan stolparna, har nyligen kommit tillbaka efter att ha opererat höften i slutet av september. Inför den kommande säsongen har hon bytt klubb till engelska Chelsea, som inleder säsongen med en match i FA-cupen 22 mars.

Marta bakom båda målen
Innan skadan hade Lindahl släppt in ett mål när Sverigebekanta Marta, som visade upp en väldig spelvilja på planen i Lagos, satte 1—0 till Brasilien på en frispark i den 20:e minuten. Med kort ansats skruvade hon bollen i stolpen och via Lindahls rygg in i mål.

Efter vändningen mot Tyskland (4—2) i Algarve-premiären hade Sverige möjlighet att spela sig till ett finalläge i träningsturneringen. Förbundskaptenen Pia Sundhage valde att vila flera av spelarna som hade mycket speltid mot Tyskland, och kastade in fem nya i startelvan mot Brasilien.

Sara Thunebro gick in som högerback, Emma Berglund och Charlotte Rohlin bildade nytt mittbackspar och Lina Nilsson och Olivia Schough fick ta hand om kanterna på mittfältet.

- Det var en underlig match. Vi sade innan att vi skulle försöka dra upp tempot och ta dem på fysisken, för det känns som om vi har ett övertag där. Men de fick ju matchen dit de ville, säger Emma Berglund.

Matchen slutade 2—0 till Brasilien, och Marta låg bakom även det andra målet.
Efter att hon tagit sig runt på vänsterkanten revs Marta ner i straffområdet av Thunebro. Andressa Alves placerade in den efterföljande straffen bakom Carola Söberg, som ersatte Hedvig Lindahl i mål.

Schelin på plats
Sverige har nu spelledigt över helgen. Sedan väntar Kina i den sista gruppspelsmatchen på måndag.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin har missat båda de inledande matcherna i turneringen på grund av smärtor i huvud och nacke, vilka hon dragits med efter en smäll mot nacken i en match i franska cupen förra veckan.

Tysklandsmatchen följde Schelin från hotellet, men mot Brasilien fanns hon på plats på läktaren på arenan.

- Det var en del i hennes rehabilitering. Hon har haft väldiga problem med migrän och smärtor. Vi tar det dag för dag, säger Yelverton Tegner.

Publicerad 2015-03-06 kl 18:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons