Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Efter Borges succé - AIK:s damer nära costaricansk landslagsspelare

Wendy Acosta i landslaget, här i närkamp med USA:s Carli Lloyd.

Celso Borges gjorde succé i AIK. Nu kan nästa landslagsspelare från Costa Rica värvas till Stockholmsklubben – den här gången på damsidan.
- Det blir väldigt spännande att se henne, säger tränaren Mattias Eriksson.

Att AIK har en speciell relation till just Costa Rica är ingen hemlighet. När Celso Borges hämtades in till laget 2011 blev framgången omedelbar, och mittfältaren etablerade sig snart som en av supportrarnas absolut största favoriter. Han blev en nyckelspelare i AIK, togs ut till VM 2014 och flyttade sedermera vidare till Deportivo La Coruña i spanska La Liga.

Men AIK har fortsatt goda relationer i Costa Rica och nu kan damsektionen vara på väg att få in en förstärkning inför den allsvenska starten. Det handlar om 25-åriga Wendy Acosta som är bofast i landslaget och som nu ska besöka Sverige under en vecka i mars.

- Vi har bjudit in Wendy förutsättningslöst för att bekanta oss med henne och för att hon ska få en uppfattning om AIK som förening, säger tränaren Mattias Eriksson till Fotbollskanalen.

Enligt agenten Patrick Mörk har Acosta redan nu en positiv bild av de svartgula, just genom Celso Borges. Därför var hon mycket intresserad av att komma till Sverige när möjligheten dök upp i samband med en landslagsturnering för Costa Rica i Kroatien.

Mörk beskriver Wendy Acosta som en allround-spelare som helst håller till på forwardspositionen eller som vänsterytter, men som också går bra att använda i backlinjen, antingen centralt eller på en kant.  Hon har tillbringat flera säsonger i USA:s college-liga, men tillhör nu Moravia i den inhemska costaricanska ligan.

Mattias Eriksson är förväntansfull över att få granska henne i en svensk miljö, och se om hon kan leva upp till sitt imponerande poängfacit med 51 mål fördelade över 100 landskamper på olika nivåer upp till A-laget.

- Jag tänker att det här är en bra möjlighet att få titta närmare på en väldigt intressant spelare. Sedan är det klart att om hon ska hamna hos oss på längre sikt krävs lite mer. Vi har små resurser att jobba med och det kan vara så att vi inte kan genomföra en sådan här värvning utan hjälp utifrån. Men kanske finns det personer runt AIK som kan vara intresserade av att bidra ekonomiskt för att det ska bli verklighet, säger Eriksson.

Publicerad 2015-03-05 kl 20:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons