EM: Italien skrällde mot England

Dam

Ett praktfullt långskott avgjorde när Italien slog England med 2-1 (0-1) i Sveriges grupp.

England inledde med imponerande passningsspel i högt tempt. Italienskorna fick jaga men eftersom England inte kom närmare Karen Carneys skott över i bra läge växte Italien in i matchen efter halva första halvlek.
Patrizia Panco stångades ensam på topp med Englands mittback Fay White. Men det var Melania Gabbiadini som höll på att komma fri när Casey Stoney grabbade tag i henne. Man må tycka att italienska spelare faller lätt och ofta men domare Bebiana Steinhaus drog upp det röda kortet och den engelska backen blev målchansutvisad. Frisparken tog muren.

England tog ledningen på straff som Fara Williams slog in i 37:e minuten efter att Tatiana Zorri och Alessia Tuttino klämt Karen Carney.

Överraskande nog fortsatte Italien med att endast ha Patrizia Panico på topp trots det numerära överläget.

I halvtid bytte England in Kelly Smith. Det säger en hel del om utvecklingen sedan senaste EM då hon var enda stjärnan i Englands damlandslag.
Fara Williams frestade italienska målvakten Maria Picarelli med flera långskott varav det första var det bästa.
En långboll från Tatiana Zorri in i Englands straffområde fann vägen till Patrizia Panico som mästerligt tog emot och placerade bollen bakom Rachel Brown i Englands mål till 1-1. Därefter var matchen helt jämn.
En av de få gånger Italiens disciplinerade offsidetaktik misslyckades kom Fara Williams helt fri med Maria Picarelli som räddade.

Knappt tio minuter kvar överraskade Tatiana Zorri alla med att dra iväg ett långskott från 25 meter rakt upp i Rachel Browns vänstra kryss.
Publicerad 2009-08-26 kl 01:09