Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EM: Linda Sällström hoppas få möta Italien

0-1-förlusten för hemmanationen Finland mot Ukrarina ett antiklimax. Djurgårdens finländska landslagsspelare Linda Sällström blickar framåt kvartsfinalen i Åbo på torsdag.

- Det är trist att förlora, säger en besviken Linda .

Hade ni problem med motivationen inför matchen när det redan stod klart att ni vunnit gruppen?

- Nej, absolut inte. Det var flera som inte hade fått spela, de var säkert jättetaggade, det var ingen brist på motivation. Ukrainas mål var verkligen billigt. Vi hade själva en massa lägen, man måste bara förvalta dem bättre.

Du kom ju mycket bra in i matchen under andra halvleken och skapade direkt en del farligheter?

- Jo, men om man förlorar matcher så spelar det inte någon roll. Nu får vi deppa lite ikväll, sen är det full fokus på nästa match.

Finns det en önskemotståndare?

- Det är ju helt öppet fortfarande, men personligen hoppas jag lite på Italien. Vi har spelat mot dem och den matchen vann vi. (3-2 Italien i slutet av maj.

Vad ska du göra under den lediga söndagen?

- Jag ska ta det lugnt och åker hem en stund, avslutar en samlad, men ändå besviken Linda Sällström.

Två dagar före turneringen fick Hammarbys målvakt Minna Meriluoto veta att förbundskapten Michael Käld hade bestämt sig för Tinja-Riikka Korpela som nummer ett i det finska målet. Idag fick hon spela hela matchen, men förlorade.

- Vi hade mycket boll och många chanser och vi borde ha gjort några eller två mål i första halvlek. Ukraina är ett bra lag, men vi hade mycket ytor på kanterna som vi borde ha utnyttjat bättre.

Nu ska ni till Åbo, alltså din hemstad. Hur känns det?

- För mig känns det förstås jättebra. Vi ska nog åka på tisdag, tror jag. I morgon ska vi ta det lite lugnare, vi kan träffa kompisar och så vidare. När det gäller turneringen så är det hemskt roligt. Det var härligt att vinna de första två matcherna, även när man sitter på bänken. Vi jobbar alla tillsammans. Man är ledsen när man inte får spela, men ändå är det fint att få vara med. Och det var viktigt att jag fick spela idag. Allt kan hända i fotbollen och nu känner jag mig redo.

Avgörandet mellan målvakterna Tinja-Riikka Korpela och Minna Meriluoto måste ha varit tufft för förbundskaptenen. Eftersom båda är nästan lika gammal lär det fortsättningsvis vara hård konkurrens om första målvaktsplatsen i det finska landslaget som nu får vila imorgon söndag innan förberedelserna inför kvartsfinalen börjar på allvar.

Text: Rainer Fussgänger

Publicerad 2009-08-29 kl 20:18
Annons
Annons
Annons