Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EM: Norge bäst när det gäller en svit att bryta

Sverige har inget bra facit mot Norge i mästerskapsmatcher. Med det som utgångspunkt förbereder Sverige sig för att besegra Norge i EM:s kvartsfinal.

- Norge har genomgått en föryngring i laget och lagt om spelsätt och med det i åtanke kan man förstå deras tunga vår. Men man ska veta att Norge är ett lag som spelar med mycket hjärta och kraft. Det har spelarna bevisat inte minst under EM där dom gått ifrån en tung förlust mot Tyskland till att repa mod och ta sig vidare i gruppen, säger Sveriges förbundskapten Thomas Dennerby.

Tycker du att dom blivit bättre med det nya spelsystemet 4-4-2?
- Norge har hittat en spelform som passar dem vilket vi såg inte minst i genrepet i Enköping där det var svårt att hitta ytor att ta sig fram i.

Norge faller tidigt med sin backlinje och håller laget rätt samlat på egen planhalva. Hur ska ni tackla det?
- Vi behöver använda både list och snabbhet för att ta oss igenom. Vi måste vara kreativa och hitta flera anfallsvägar, visa stor löpvillighet och mod. Att slå Norge är inget man klarar med en halvdan insats men den läxan tror jag att tjejerna tagit till sig sedan Enköping, avslutar Thomas.

Fotnot: Senast Sverige besegrade Norge i mästerskap var 1994 med 4-1 i andra EM-semifinalen i Jönköping. 1999 blev det förlust med 1-3 i VM-kvartsfinal i USA och 2005 i EM-semifinal i England med 2-3.

Publicerad 2009-09-04 kl 09:45
Annons
Annons
Annons