EM: Norge missade finalen på två minuter

Dam

Inom loppet av två minuter vände Tyskland sitt underläge till 2-1-ledning och till slut seger med 3-1(0-1) över Norge i andra semifinalen.

För femte gången i rad är Tyskland i EM-final. Matchen mot Norge fick den start som skulle garantera en spännande fortsättning. Efter knappa tio minuter fick Norge en vänsterhörna. Ingvild Stensland lade den tätt framför mål där både Anneli Giske och Isabell Herlovsen gick upp och nickade. I den lilla luckan mellan tyska backar placerade Isabell bollen bakom Nadine Angerer i Tysklands mål.
På en dubbelhörna var Norge nära att öka när bollen fick ut till Lene Storlökken som drog på ett mäktigt skott från strax utanför straffområdet. Bollen rammade stolpen.
Det blev tuffa dueller mellan tyska backen Angelike Krahn och Isabell Herlovsen. På andra planhalvan stod duellerna mellan nya norska unga mittlåset Marita Skammelsrud - Maren Mjelde. Trine Rönning och i vanliga fall försvarsklippa hann inte återhämta sig från skadan som inte hindrade henne från att göra en stormatch mot Sverige.

Tysklands bästa kvitteringschans skapade Inka Grings ett par minuter före halvtid när hon fintade och kom på insidan av Maren Mjelde. Inlägget/skottet avvärjdes av Ingrid Hjelmseth i det norska målet. Norge kunde gåtill halvtidsvila med 1-0-ledning.
En av Tysklands nyckelspelare Linda Bresonik skadade sig i en närkamp med Ingvild Stensland och tvingades bryta strax före halvtid. Simone Laudehr ersatte.
Inka Grings försökte göra om sitt konststycke i början av andra halvlek.
Med ett par minuters mellanrum hade Birgit Prinz två avslut varav ett på mål. Då hade tidernas mest fruktade målgörare inte gjort mål i landslaget på över 500 minuter.
På två minuter vände allt med två nästan identiska mål. Inbytta spelare gjorde dem.
Melanie Behringer fick se sin långboll in i straffområdet passera alla de norska spelarna fram till Simone Laudehr som dök upp vid bortre stolpen. Simone blev direkt utbytt mot Fatmire Bajramaj och efter bara två minuter gjorde hon 2-1 för Tyskland. Simone Laudehr slog den långa bollen.
Inbytta Cecilie Pedersen var inom en minut nära att överlista Nadine Angerer i Tysklands mål.
Liksom i gruppspelet gjorde Tyskland mål i förlängning dock bara ett genom Fatmire Bajramaj .
Publicerad 2009-09-07 kl 19:54