Endast ett straffmål kunde fälla Piteå IF

Dam

Nykomlingen i Damallsvenskan Piteå IF såg ut att få med sig en poäng i bortamötet mot KIF Örebro men i matchens sista minut grusades den chansen.

Sanna Talonen fälldes och Edda Gardarsdottir slog resolut in straffen som gav KIF Örebro segern med 1-0 och tre poäng.
Piteå IF inledde bäst men KIF Örebro åt sig in i matchen allt eftersom tiden gick. Men man lyckades inte göra mål på den utomordentliga målvakten Stephanie Labbé som åter gjorde en kanonmatch i Piteå-målet.

Det var länge hennes agerande som såg ut att bli avgörande för att bärga hem en poäng åt poängtörstande Piteå men i slutminuten sprack den drömmen.

KIF Örebro spelade stabilt och pressade Piteå i långa stunder. Man kom runt på kanterna där både Sanna Lehtinen och Hanna Ågren lyckades skapa en hel del. Maria Hammarström och Maria Nordbrandt serverade bollar ifrån mittposition. Bästa chansen var Sanna Talonens skott i ribban i slutet av första halvlek.

I andra fortsatte KIF att ha övertaget. Bara efter någon minut gjorde Stephanie Labbé matchens räddning med en hand. Piteå IF var inte ofarligt. KIF Örebro fick verkligen spela skärpt och inte slappna av.
Piteå IFs Brittany Timko på vänsterkanten visade sin snabbhet i ett par kontringar. Kaylin Kayle fördelade bollar på mitten och Emma Tall som kom in i 65:e visade bra teknik och spelsinne när hon gång på gång utmanade i djupled.

Piteå IF höll uppe spelet som bäst när man försökte hålla bollen inom laget. När man stressade genom att vilja slå snabba avgörande pass blev det för många missar.

Matchen såg ut att sluta 0-0. Ett inlägg ifrån höger in mot straffområdet slogs mot Sanna Talonen som blev nedsprungen av Charlotte Nygren. Domaren visade omedelbart på straffpunkten. Även straffskytten Edda Gardarsdottir var omutlig med sitt stenhårda skott i målvaktens högra hörn. Tur det för Stephanie Labbé gick åt rätt håll men hann inte ner.
Publicerad 2009-05-10 kl 17:45