Erika Blomstrand tvåa i skytteligan

Dam

När Gideonsberg och Eskilstuna United möts är det derby. Trots att United leder Norrettan fick man tufft motstånd i Västerås.

Första halvlek var helt jämn och Eskilstunas målvakt Marie Wahlström fick göra många ingripande på Gideonsbergs chanser.
Men det var gästerna som kunde gå till halvtidsledning efter Erika Blomstrands 0-1 fem minuter före pausen. Hon snappade upp en för lös bakåtpassning.

Gideonsberg inledde andra halvlek på högsta växel men fick ingen utdelning. Sedan tog Eskilstuna över men inte förrän på tilläggstid kom 0-2, Gideonsberg hade haft hörna men United ställde blixtsnabbt om och Erika Blomstrand, som dessförinnan haft ett annat jättetillfälle att göra mål, gjorde det nu istället.

- Jag tycker vårt lag gör en kolletivt mycket bra match mot serieledarna, säger Gideonsbergs tränare Tomas Fryklöf.

Uniteds tränare Leif Edeborg plockar fram tre namn i sitt lag, Karolin Petterson, Lina Andersson och Therese Carlsson.
Erika Blomstrand gick upp till andra plats i Norrettans skytteliga efter sitt åttonde mål.
Publicerad 2008-06-19 kl 22:10