Eskilstuna upp i serieledning

Dam

Nykomlingar brukar ha det tufft i damallsvenskan i fotboll. För Eskilstuna är det precis tvärt om.

Trots säsongens första poängtapp, 1—1 mot Piteå, toppar Eskilstuna nu tabellen.

Eskilstuna åkte upp till Piteå med tre raka segrar i bagaget och såg efter halva matchen ut att vara på väg mot en fjärde. Kamerunska nyförvärvet Gaëlle Enganamouit utnyttjade ett misstag i Piteåförsvaret och gav gästerna ledningen precis före paus. Det var Enganamouits tredje mål på fyra matcher.

En bit in på andra halvlek kunde dock Francisca Ordega kvittera för Piteå med en hög boll över Emelie Almesjö — som släppte in sitt och Eskilstunas första mål för säsongen.

En poäng innebär ändå att Eskilstuna nu leder serien, en poäng före regerande mästarlaget Rosengård som föll mot Linköping med 0—2. Det var även Rosengårds första tappade poäng för säsongen.

- Vi kommer inte alls upp på den nivån vi har visat tidigare i år, säger Rosengårds Therese Sjögran till Radiosporten.

Jenny Nordin och Stina Blackstenius blev målskyttar för Linköping. 18-åriga Blackstenius fick strax efter sitt mål i den andra halvleken utgå på grund av en fotskada.

Mötet mellan Umeå och Göteborg förblev mållöst, och Kristianstad besegrade jumbon AIK med 2—0.

Publicerad 2014-05-01 kl 19:02