Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Even Pellerud har ny utmaning på gång

Efter nio år när han varit med om att etablera Kanadas damlandslag i världseliten slutade norrmannen Even Pellerud som förbundskapten vid årsskiftet.

Han har nu några spännande erbjudanden att välja mellan.

- Det har blivit mycket resande under de här åren. Kanada är ett stort land, berättar Even Pellerud vars fasta punkt är Vancouver.
- Jag hade tänkt att ta det lugnt nu men har ett erbjudande att träna den lokala klubben Vancouver Whitecaps som spelar i den bästa ligan i nord-Amerika.

Det andra erbjudandet låter mer lockande.
- Jag har ett erbjudande att bli chef för hela fotbollsverksamheten på damsidan och dessutom förbundskapten i ett annat land, avslöjar Even Pellerud för damfotboll.com.
- Vi har resonerat inom familjen och det börjar närma sig beslut. I mitten av månaden reser jag reser jag dit och då får vi se vad resultatet blir.

Lockar det inte att vända tillbaka till Europa?
- Jo men då måste jag ha något erbjudande att ta ställning till och det finns inte för dagen.
Skulle Umeå IK som står utan tränare vara något att fundera på?
- Jag följer den europeiska damfotbollen på distans och Umeå IK har kvalitéer utöver det vanliga. Det är helt säkert, fastslår Even Pellerud.

Umeå IK har hittills inte fått napp på ersättare för Andrée Jeglertz.

Even Pellerud ledde i VM Norge till silver 1991 och guld 1995 samt till OS-brons 1996. Under hans ledning vann Norge i EM- silver 1991, guld 1993 och brons 1995. I VM 2003 blev Kanada med Even Pellerud som coach fyra efter förlust mot Sverige i semifinal.

Publicerad 2009-01-07 kl 10:25
Annons
Annons
Annons