Falköping snodde en poäng av Jitex

Dam

En modig målvakt och en gammal skyttedrottning såg till att Falköping fick med sig en poäng i bortamötet mot Jitex. Matchen slutade 1-1 trots stor dominans av hemmalaget.

Falköpings målvakt Madeleine Modig var en starkt bidragande orsak till poängen. Hon räddade åtskilliga skott och frilägen något som Falköpings tränare Thomas Westerberg poängterade efter matchen.
-Madeleine blev en räddande ängel idag men hon tillhör ju laget hon också. Vi är glada för pongen som vi hade en
förhoppning att ta när vi åkte hit. Så här efteråt kan man konstatera att Jitex var det bättre laget under långa stunder av matcher och dom skapade massor framåt men var ineffektiva i avsluten eller vi kanske hellre ska säga att det var "Madde" som var suveränt i målet, säger han.

Den första kvarten var spelmässigt jämn men när Falköping fick backen Cecilia Abrahamsson skadad, troligen är

näsbenet av, så skedde en scenförändring.
-Vi tappade mycket av vårt spel och kanske berodde det på att tjejerna tappade fokus och tänkte på Cecilia som fick åka till sjukhuset, funderar Thomas.

Jitex pressade men det var först i den 43 minuten som Emelie Farfa kunde ge Jitex ledningen efter ett pass av Lisa Christensson.
Jitex tränare Hans Prytz medgav efter matchen att man tillät sig deppa en aning men inte länge.
-Nej, jag får väl fundera lite över varför vi missar så många lägen men samtidigt får man vara glad över att vi lyckas skapa så mycket mot ett så bra lag som Falköping. Vi har gjort nio mål nu på tre matcher och bara släppt in ett. Det kanske skulle vara lite fler i pluskolumnen, funderar Hans.

Det skulle till en gammal skyttedrottning för att spräcka nollan. Sandra Krantz höll sig påpassligt framme efter en frispark som Falköping lyfte in i straffområdet och efter ett par studsar lyckades Sandra få till kvitteringen i den 75:e minuten. 1-1 höll sig matchen ut.
Publicerad 2009-05-03 kl 17:45